Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

«Ποιος σκότωσε την Άμπιγκεηλ»: Μια ξεκαρδιστική κωμωδία

Από τις 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στην Κεντρική Σκηνή του THEATROVICTORIA, σηκώνει αυλαία η καλλιτεχνική εταιρεία F.O.B.I Art (Find Other Borders In Art), σε μια από τις πιο ανατρεπτικές κωμωδίες της φετινής χρονιάς. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο σπαρταριστό θεατρικό έργο του Διονύση Κοριανίτη «Ποιος σκότωσε την Άμπιγκεηλ». Μυστήριο και απρόσμενα γεγονότα, συνθέτουν μια απολαυστική και ξεκαρδιστική παράσταση!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Ερρίκος ήταν ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης του πρωτοποριακού θεάτρου. Ο δίδυμος αδελφός του, Στάθης, είναι ένας απλοϊκός νησιώτης με πλήρη άγνοια του θεατρικού χώρου. Ύστερα από ένα δυστύχημα που στοιχίζει τη ζωή του πρώτου, ο Στάθης παίρνει τη θέση του αδερφού του και καλείται μέσα σε λίγες μέρες να ανεβάσει την Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Ο Στάθης χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι είναι ο Ερρίκος! Στην ταραχή του, προσφεύγει στην ξαδέλφη του, αποκαλύπτοντάς της την αλήθεια. Όμως, η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο όταν ένας δημοσιογράφος μπλέκεται στα πόδια τους και δυο απόπειρες δολοφονίας σημειώνονται εν ώρα πρόβας. Το βράδυ της Πρεμιέρας θα αποδειχθεί καταστροφικό… ή όχι;

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα και στην Ελλάδα. Οι ήρωες του συγγραφέα όμως μοιάζουν να ξεπηδούν από ταινία του Μπάστερ Κήτον. Καλοντυμένοι αλλά γκαφατζήδες, χορεύουν swing και παρουσιάζονται μπροστά μας σε μια παράσταση εντελώς κινηματογραφική, με αισθητικές αναφορές στην αμερικάνικη δεκαετία του ’30, και εμβόλιμα video με αποκαλύψεις για το παρελθόν και το παρόν τους, που εκτινάσσουν το φινάλε σε ξέφρενο ρυθμό και γέλιο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Ζουράρη
Μουσική: Πρόδρομος Καραδελόγλου
Σκηνοθεσία video: Νάντια Σκούρτη (γραφιστική επεξεργασία by SERO)
Φωτισμοί: Αλέξης Πηλός

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Ανδρέας Ζήκουλης, Στέλλα Μπαλωμένου, Γιώργος Ζαχαράκης, Μαριάνθη Κολιάκη, Μαρία Δεληκωνσταντίνου, Παναγιώτης Καρμάτης.

Ειδική Συμμετοχή: Κωνσταντίνος Τζούμας

INFO:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ: 8:00 μμ
Διάρκεια: 1:45

THEATROVICTORIA
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5 (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 119)
200 μέτρα από τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 – 8233125 & 6972964339

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Κανονικό: 12 ευρώ
Μειωμένο / φοιτητικό: 10 ευρώ

Από 2 Μαρτίου έως 8 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...