Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η πρώτη ετήσια «Γιορτή Ιταλικού Κινηματογράφου και Κουλτούρας» ή αλλιώς «Tutto Italia: Cinema e Cultura», που διοργανώνεται στην Αθήνα από 14 ως 21 Μαρτίου 2012, είναι πλέον πραγματικότητα. Με αφορμή και άξονα τον Ιταλικό Κινηματογράφο οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με μια ευρεία γκάμα της ιταλικής κουλτούρας ξεκινώντας από το σινεμά και φτάνοντας ως τη γεύση.

Η πρωτοβουλία και η υλοποίηση αυτής της συνάντησης του ιταλικού πολιτισμού με την ελληνική πραγματικότητα ανήκει στον Πέτρο Αντωνιάδη. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο κριτικός κινηματογράφου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στο διάστημα των οκτώ ημερών στους κινηματογράφους ΑΤΤΙΚΟN CINEMAX CLASS και ΑΠΟΛΛΩΝ CINEMAX CLASS θα προβληθούν περισσότερες από 30 ιταλικές ταινίες παραγωγής του δύο τελευταιών ετών, εκείνες που οι Ελληνες διανομείς δεν έφεραν στη χώρα μας. Παράλληλα θα γίνουν αφιερώματα σε πρωταγωνιστές της σημερινής ιταλικής κινηματογραφικής πραγματικότητας, αλλά και σε κλασικές ταινίες - σταθμούς του ιταλικού σινεμά.

Οι γεύσεις της γειτονικής χώρας θα πλαισιώνουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα, αφού η ιταλική κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, αλλά και προϋπόθεση για μια πλήρη γνωριμία με την ιταλική κουλτούρα. Οι γευσιγνωσίες θα πραγματοποιηθούν σε γνωστά ιταλικά εστιατόρια της πόλης και οι θεατές του Tutto Italia θα μπορούν να απολαμβάνουν ιταλικά μενού και ποτά σε ειδικές τιμές. Ενα μήνα πριν την έναρξη της πρώτης επίσημης γιορτής της ιταλικής κουλτούρας στην Αθήνα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Tutto Italia, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης παρουσιάζει τις ταινίες που επέλεξε για τη μεγάλη κινηματογραφική μας «festa». Ταινίες που όπως χαρακτηριστικά λέει «είναι από καινούργιες έως ολοκαίνουργιες, ανήκουν στην τελευταία τριετία της ιταλικής παραγωγής, δεν μας τις έφερε κανένας διανομέας στην Ελλάδα κι αποφασίσαμε να τις φέρουμε εμείς»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...