Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας

Το 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, που θα διεξαχθεί στο όμορφο ελληνικό νησί και θα διεξαχθεί από  τις 31 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, θα ξεκινήσει με συναυλία των Miscelanea Guitar Quartet, που φέρει τον τίτλο «Τέσσερις κιθάρες κάτω από μια μπλε πανσέληνο…».

Τέσσερις κιθάρες υπό το φως της μπλε πανσελήνου του Αυγούστου, ανοίγουν το 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, την τελευταία νύχτα του φετινού καλοκαιριού... Στις 31 Αυγούστου, ημέρα που συμπίπτει με τη σπάνια συγκυρία της «μπλε πανσελήνου», τέσσερις νέοι βιρτουόζοι κλασικοί κιθαριστές, οι Miscelanea Guitar Quartet έρχονται από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και εγκαινιάζουν τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ, με έργα Luciano Berio, Dusan Bogdanovic, Leo Brouwer και Ian Krouse.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, εγκαινιάστηκε πέρυσι στο νησί των Υδάτων και πραγματοποιεί τη 2η έκδοσή του σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ύδρας, αφού αγκαλιάστηκε θερμά από τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Φέτος, τρεις δροσερές συναυλίες με καλεσμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, θα δοθούν στην Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ύδρας, στις  31 Αυγούστου και στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Λιναρδάκη από 27 Αυγούστου μέχρι 6 Σεπτεμβρίου και έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Βέργα με θέμα τοπία της Ύδρας από 7 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά για τις συναυλίες, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 20:30, οι Κώστας Τοσίδης, Alejandro Diaz Bandres, Γιώργος Περβολαράκης και Μάνος Αναστασάκης που αποτελούν το Miscelanea Guitar Quartet μας ταξιδεύουν εν χορδαίς από την Αμερική ως τα Βαλκάνια... Το σχήμα δημιουργείται το 2007, όταν οι τέσσερις νέοι κιθαριστές, από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Ισπανία, συναντώνται στο Πανεπιστήμιο Mozarteum, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Με διαφορετικά μουσικά βιώματα και ιδιαίτερες πολιτισμικές αναφορές, τα μέλη του Miscelanea Guitar Quartet συνθέτουν μία σύγχρονη εικόνα στην τέχνη της κλασικής κιθάρας. Με έντονο σεβασμό και αισθητική απέναντι στους όρους «κλασικό» και «παραδοσιακό», έρχονται για να προτείνουν μία νέα προσέγγιση και ερμηνεία γνωστών έργων, συνεργάζονται με σύγχρονους καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους συνθέτουν πρωτότυπα έργα για το κουαρτέτο, ενώ στόχος τους είναι ένα ηχητικό αποτέλεσμα που να αγγίζει το σύγχρονο κοινό του 21ου αιώνα...

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, τα ιδρυτικά μέλη του Leondari Ensemble, ο πιανίστας Caspar Frantz και η τσελίστα Rebekka Markowski, από τη Γερμανία, ο βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολίστας Francis Kefford, συμπράττουν και ερμηνεύουν έργα Mozart, Haydn, Bach, Beethoven και Brahms.

O Caspar Frantz, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων, σε Φεστιβάλ, όπως Rheingau, Ravinia, Septembre Musical Montreux, Festival de Pollenca, Beethoven Festival Bonn, IMS Prussia Cove και Festival Schwetzingen. Έχει συμπράξει ως σολίστ με Ορχήστρες, όπως Polish Chamber Philharmonic, MDR Orchestra Leipzig, Neue Philharmonie Westfalen, Iasi Moldova Philharmonic και το Ensemble Kaleidoskop. Με τους Julian Arp και Johannes CS Frank ίδρυσαν το ZEITKUNST Festival for Literature and chamber music at the Villa Elisabeth στο Βερολίνο. Ο Γιάννης Αγρανιώτης, είναι μέλος της Ορχήστρας Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Ο Francis Kefford, κάτοχος διεθνών βραβείων, όπως Cecil Aronovitz και Lionel Tertis prizes για βιόλα, είναι μόνιμος συνεργάτης της Canadian Opera Company και των Βρετανικών Ορχηστρών Bournemouth Symphony Orchestra, the City of Birmingham Symphony Orchestra, και  της London Symphony Orchestra. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες, όπως Wigmore Hall, Purcell Room, Angel Place Recital Hall (Σίντνεϋ) και έχει συμπράξει με διεθνείς Ορχήστρες, όπως Sydney Opera Orchestra, Toronto Chamber Music Orchestra, και σολίστ, όπως Gordan Nikolic, Yuri Bashmet, Gabor Takacs και Mikhail Kopelman.

Η Rebekka Markowski έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία και σε διαγωνισμούς υψηλού κύρους, όπως Gradus ad Parnassum  στην Αυστρία, Carl Flesch- Akademie Baden-Baden και International Johannes Brahms Competition. Το 2008, προσκλήθηκε από τον Claudio Abbado να συμμετάσχει στην Orchestra Mozart στην Μπολόνια, ενώ έχει συμράξει ως σολίστ με Ορχήστρες, όπως Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, Brandenburgisches Staatsorchester, Deutsche Streicherphilharmonie, Heidelberger Philharmoniker, Philharmonie Baden-Baden και Kärtner Sinfonieorchester, σε αίθουσες, όπως Philharmonie Berlin με την German Chamber Orchestra, Musikverein Wien, και φεστιβάλ, όπως The Next Generation, Brandenburgische Sommerkonzerte και Moritzburgfestival.

Διοργάνωση: specs 'n' arts
contact@specsnarts.gr
www.specsnarts.gr

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ύδρας

Info

Τοποθεσία Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη" Δήμου Ύδρας
Ημερομηνία 31 Αυγούστου - 9 Σεπτεμβρίου 2012
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...