Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2012-2013 της Λυρικής Σκηνής

Δημοφιλείς όπερες και οπερέτες, παραγωγές μπαλέτου αλλά και συνεργασίες με καταξιωμένους και νεώτερους καλλιτέχνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την σαιζόν 2012-2013. Σε συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και ο οικονομικός απολογισμός της περσινής καλλιτεχνικής περιόδου.

«Ο πολιτισμός είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο σε τέτοιες ώρες κρίσης» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, που βρέθηκε στο φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια για την παρουσίαση του προγράμματος.

Το «πλούσιο» πρόγραμμα της ΕΛΣ ανοίγει στις 19 Οκτωβρίου, με την Μανόν Λεσκώ, την ιδιαίτερα δημοφιλή όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Τζαν Κάρλο Ντελ Μόνακο.

Τον ερχόμενο χειμώνα ο διεθνής Έλληνας Γιάννης Κόκκος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο καταξιωμένος Αργεντινός Ούγκο Ντε 'Ανα «συναντούν» μόνιμους αρχιμουσικούς της Λυρικής και καταξιωμένους Έλληνες μαέστρους.

«Κοινός τόπος» ο Μαγικός Αυλός του Μόταρντ, ο Σικελικός Εσπερινός του Βέρντι, ο Βέρεθρος του Μασνέ, η Καβαλλερία Ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκανι.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βέρντι και του Βάγκνερ -δυο συνθετών που επηρέασαν την όπερα όπως λίγοι- η ΕΛΣ τιμά τους κορυφαίους συνθέτες με τον Σικελικό Εσπερινό τον Ιανουάριο στο Μέγαρο Μουσικής και τον Ιπτάμενο Ολλανδό του Βάγκνερ τον Ιούνιο στο Ηρώδειο.

Το μπαλέτο της Λυρικής «επιστρέφει» με δυο κλασικές παραγωγές τον Καρυοθραύστη του Τσαικόφσκι και τη Σταχτοπούτα του Γιόχαν Στράους, κουστούμια Σήλιας Κριθαριώτη, αλλά και το Ταξίδι στην αιωνιότητα του Βίλλα Λόμπος, με μουσικές της Ελένης Καραίνδρου από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

ERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...