Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA: ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΟΣ
Προγραμματισμένη  πρεμιέρα: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου


Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος σκηνοθετεί την παράσταση, «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» από τις αρχές Δεκεμβρίου στο θέατρο «Μπροντγουαίη», με την Αγγελική Δαλιάνη στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν.

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα σε όλο τον κόσμο, καθώς εμπνέεται από μια αληθινή όσο και συγκλονιστική ιστορία που συνέβη στον αμερικανικό νότο στα τέλη του 19ου 
αιώνα. Ηρωίδες του είναι δύο γυναίκες -πρότυπα θέλησης και πίστης- η Έλεν Κέλλερ και η δασκάλα της, Άννυ Σάλιβαν. 
Σε βρεφική ηλικία, η 
Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή και μέχρι τα έξι χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στη σιωπή και το σκοτάδι. Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, που ήταν άτομο με αναπηρία και η ίδια αφού είχε μειωμένη όραση, για να τη  βοηθήσει. Με την επιμονή της και κυρίως με την αγάπη της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή σ' ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές. Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει με τη νοηματική γλώσσα, να γράφει και να διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ. Σπούδασε σε γνωστά κολέγια, όπου αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφών, διδάσκοντας καινούργια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση - Απόδοση: Θωμάς Σίδερης, Γιάννης Διαμαντόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Μαρτίν Κριθαρά
Κίνηση: Σίμων Πάτροκλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Ψαλτίδου
Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Βήχου
Παίζουν: Αγγελική Δαλιάνη (Άννυ Σάλιβαν), Ισίδωρος Σταμούλης (λοχαγός Κέλλερ), Φαίη Βολόρου (Κέϊτ Κέλλερ), Τάσος Πολυχρονόπουλος (γιατρός), Θανάσης Χαμπέρης (Τζέϊμς Κέλλερ), Κλαίρη Μπάμπαλη (υπηρέτρια)
Στο ρόλο της  Έλεν Κέλλερ εναλλάξ οι μικρές: Μαρία Ρισκάκη, Κωνσταντίνα Αγαπάκη, Αγγελίνα Μάρκου

Τετάρτη 19:00
Σάββατο 18:30
Κυριακή 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
18, 15 φοιτητικό και για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. Δωρεάν είσοδος σε ανέργους με την επίδειξη κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ.  Διάρκεια: 120' με διάλειμμα.


ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ

(Αγ. Μελετίου 61, Αθήνα,  τηλ. 
210 8650250, 210 8620231)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...