Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: Λογοτεχνική και μουσική βραδιά για τον Προυστ

Ο γάλλος συγγραφέας, δοκιμιογράφος και κριτικός Μαρσέλ Προυστ (1871-1922)

Ο καθηγητής{ARXS} Γαλλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Λικ Φρες είναι ένας από τους σημαντικότερους μελετητές του έργου του Μαρσέλ Προυστ.


Θα έλθει στην Ελλάδα και θα μιλήσει για τον δημιουργό τού «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 17.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Μαζί του θα είναι ένας ακόμη μελετητής, από άλλη σκοπιά, του Προυστ: ο Στεφάν Εέ, συγγραφέας της έκδοσης «Μαρσέλ Προυστ σε κινούμενα σχέδια» ο οποίος θα εξηγήσει πώς το μνημειώδες αυτό έργο μεταφέρεται σ’ ένα λεύκωμα κινουμένων σχεδίων.


Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύνδεσμος Ιπποτών του Ακαδημαϊκού Φοίνικα (Ελληνικό Τμήμα), του οποίου ο πρόεδρος δρ Νικόλας Χριστοδούλου θα αναπτύξει το θέμα του ερωτισμού στο έργο του Προυστ υπό το πρίσμα της διαστρωμάτωσης των διαφόρων πλευρών του έργου. Η βραδιά θα συνοδευτεί από ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης έλληνα πιανίστα Κάρολου Ζουγανέλη, καθηγητή στο Εθνικό Ωδείο Παρισίων.

Με αυτόν τον τρόπο ο Σύνδεσμος συμμετέχει στον οργασμό εκδηλώσεων για τον Προυστ σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη έκδοση του α’ τόμου «Από την πλευρά του Σουάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...