Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ PHILIPPE BRUNET & Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ»

Συγκλονίστηκε το κοινό, από την «ανασυγκροτημένη προφορά απόδοσης της Ιλιάδας,  από τον Καθηγητή Philippe Brunet,  που έπαιζε ταυτόχρονα την απολλώνια λύρα του!

Την εκδήλωσε λάμπρυνε η παρουσία του Γάλλου Πρέσβη κ. Jean Loup KUHN-DELFORGE.

Με εξαιρετική επιτυχία  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ομήρου Ιλιάδα», σε μετάφραση στα Γαλλικά από τον Καθηγητή Philippe Brunet, Paris, Εκδόσεις, SEUIL, την Πέμπτη 23 Μαΐου, 19.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών - ΑΙΘΟΥΣΑ Gisèle VIVIER


 Ο Καθηγητής Philippe Brunet, έδωσε μια διάλεξη με θέμα...
«Η Ιλιάδα»  και διαβάσε ένα απόσπασμα της Ιλιάδας, στα γαλλικά και αρχαία ελληνικά, με την Fantine Cavet –Radet, ηθοποιό, του αρχαιοελληνικού θεάτρου «Δημόδοκος».
Την εκδήλωσε κόσμησε  η παρουσία του Γάλλου Πρέσβη κ. Jean Loup KUHN-DELFORGE, ο οποίος αγαπά τον Όμηρο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολιτικοί, Καθηγητές, επιστήμονες φοιτητές, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης και πολύ πλήθος που γέμισε το αμφιθέατρο

Ομιλητές :
Μαρία Τζανή, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Ζαχαρούλα Σμυρναίου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Δημήτριος Κολιός, Διευθυντής του 5ου Γ. Λ. Ηλιούπολης, «Ευάγγελος Παπανούτσος», τον οπίο εκπροσώπησε η κ. Μοσχοβίτη Σταυρούλα
Αλέξανδρος Κοντοπάνος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Εφημερίδας
Στέλιος Βέης Καμναρόκος, Σύμβουλος, Ιδιαίτερο Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,  Καρόλου Παπούλια
Αναστάσιος Κουτσούκος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης

Αποσπάσματα από την Ιλιάδα  διάβασαν με εκπληκτική απόδοση, που συγκίνησε το κοινό, μαθητές  του 5ου Γενικού Λυκείου  Ηλιούπολης, «Ευάγγελος Παπανούτσος».

Αποσπάσματα από την Ιλιάδα, θα διαβάσαν επίσης:  Παπαντωνίου Δημήτρης, Φιλόλογος, Σβετλάνα Βεργή, Δημοσιογράφος, Μαρία Κουτσούκου, Φιλόλογος, Αμαλία Χαλαστάνη, ηθοποιός, Παύλος Κατωπόδης, πρωταθλητής, ο Καθηγητής Philippe Brunet και άλλοι.
Τον Καθηγητή Philippe Brunet, θα παρουσιάσε ο συγγραφέας- σκηνοθέτης Μπάμπης Πλαϊτάκης και ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος και  τιμήσε  ο Πρόεδρος του Ομίλου Ουνέσκο Πειραιά και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Παρουσίαση προγράμματος: Σβετλάνα Βεργή, ανταποκρίτρια ξένου τύπου, Πρόεδρος της  Ένωσης Ελληνο-Μαλδαβικής Φιλίας,  «Αλέξανδρος Υψηλάντης».
Το Μπουφέ ήταν προσφορά του Ομίλου ΞΥΝΗ
http://www.ifa.gr/images/stories/13c/phbrunet_invitation
Ο κ. Philippe Brunet  ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρέσβη, τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, τους επίσημους καλεσμένους, το Υπουργείο Πολιτισμού που του έδωσε την άδεια να επισκεφτεί την Επίδαυρο. Ο κ. Philippe Brunet  αποκάλυψε ότι στα σχέδιά του είναι να ανεβάσει τους «Βάκχες», στην Επίδαυρο πολύ σύντομα και ζήτησε την στήριξη του κοινού.
Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Μαρωνίτη για τα βραβείο που τιμήθηκε.
Η εκδήλωσε τελείωσε με ομαδική ανάγνωση των πρώτων στίχων της Ιλιάδας.
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πρόεδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...