Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ της Άννας ΑδριανούΛόγω της πολύ επιτυχημένης πορείας που σημειώνει η θεατρική παράσταση ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ της Άννας Ανδριανού, βασισμένο στο έργο «Η Πιο Δυνατή» του Α. Στρίνμπεργκ, το THEATROVICTORIA, επεκτείνει τις μέρες παραστάσεων. Από την Τετάρτη 13/3 και κάθε εβδομάδα, ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ θα παίζονται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 9 μ.μ και Τετάρτη στις 8 μ.μ


Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα μονόπρακτο, ένα σκληρό "παιχνίδι για δύο" μέσα από την αιρετική διασκευή της Άννας Αδριανού σε σκηνοθεσία της Πέπης Μοσχοβάκου.

Δυο γυναίκες, σύζυγος και ερωμένη  του ίδιου άντρα, συναντιούνται  σε ένα καφέ μπαρ και αναμετριούνται μέχρις εσχάτων. Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που αν και απών, κυριαρχεί στην σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μιας και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

Η Πέπη Μοσχοβάκου γράφει για την  παράσταση:

«Όταν διαβάζεις ή βλέπεις το έργο «Η πιο Δυνατή» του Α. Στρίντμπεργκ δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς τι θα έλεγε η άλλη γυναίκα αν ήθελε να μιλήσει ή αν δεν ήταν «καλύτερο» ίσως, εκείνη την εποχή, ν’ αφήσουμε τα λόγια στην νόμιμη σύζυγο, σ’ αυτήν που έχει κάθε δικαίωμα να εκφραστεί πιο ελεύθερα.

Όσο γινόταν η διασκευή του έργου  από την Άννα Αδριανού σκεφτόμουν κι εγώ αυτό που σκεφτόμαστε όλοι:  ποιά είναι τελικά η πιο δυνατή; Κατέληξα να πιστεύω ότι αυτό είναι ένα ψευδές δίλημμα.

Και οι δυο είναι εξίσου δυνατές  και εξίσου αδύναμες. Καμιά απ’  τις δυο δεν «έχει» αυτόν τον άντρα. Η μια λυγίζει για να μην σπάσει, και λυγίζει τόσο πολύ που χάνει τον εαυτό της ενώ η άλλη αναζητώντας το πάθος, χάνει όλα τα άλλα.

Για μένα όμως απ’ την  αρχή το ενδιαφέρον στην συνομιλία  αυτών των γυναικών ήταν στο ότι  εκφράζουν ένα διχασμό της  σύγχρονης γυναίκας που βρίσκεται να κουβαλάει αυτές τις δύο μέσα της. Είναι η επιθυμία για σύνδεση και παντοτινή αγάπη και η ταυτόχρονη λαχτάρα για έρωτα και πάθος.  Η πιο δυνατή είναι αυτή από εμάς που θα τα χωρέσει και τα δύο. Που θα καταφέρει να βρει τον έρωτα στο συνηθισμένο, στο γνώριμο και θα περάσει από την ρομαντική, εξιδανικευμένη αγάπη στην καθημερινή κατάκτηση του άλλου. Με μόνη προϋπόθεση ότι αυτός ο άλλος κάνει την ίδια πορεία και προσπάθεια!

Είναι ουτοπία το να τα έχεις όλα ή ψευδές το δίλημμα  ότι πρέπει να διαλέξεις γιατί  φαινομενικά είναι ασυμβίβαστα;»


ΔΙΑΝΟΜΗ:

Άννα Αδριανού, Μαρκέλλα Γιαννάτου,  Ελεάνα Χατζάκη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή: Άννα Αδριανού

Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου

Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά

Κοστούμια: Χαρά Μποτσιβάλη

Κίνηση: Νερίνα Ζάρπα

Φωτισμοί: Δημήτρης Κομνηνός

Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος

Kομμώσεις: Μιχάλης Κλοκουζάς

Μακιγιάζ: Μαρία Παπά

Φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Χαρίτου


INFO:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Δευτέρα και Τρίτη  9.00 μ.μ.,  Τετάρτη στις 8 μ.μ.

Διάρκεια: 70 λεπτά


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 12,00 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ: 10,00 €

ΝΕΑΝΙΚΟ (έως 30 ετών): 8,00 €

ΚΑΤΟΧΟΙ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: ΔΩΡΕΑΝ


THEATROVICTORIA

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5 (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 119)

200 μέτρα  από τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 – 8233125 & 6972964339

www.theatrovictoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...