Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Από την τραγωδία στον θρίαμβο»: το BBC εκθειάζει την Λυρική

Την Κυριακή που μας πέρασε μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο BBC 4, εκτενές ρεπορτάζ για την ΕΛΣ, στην εκπομπή Broadcasting House του Πάντι Ο’ Κόνελ.


«Από την τραγωδία στον θρίαμβο» . Επιτέλους, ένας ωραίος, αισιόδοξος τίτλος για την Ελλάδα, με αιχμή τη νεκρανάσταση της Λυρικής Σκηνής, όπως την είδαν οι δημοσιογράφοι του BBC.

Την Κυριακή που μας πέρασε μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο BBC 4, εκτενές ρεπορτάζ για την ΕΛΣ, στην εκπομπή Broadcasting House του Πάντι Ο’ Κόνελ. Ο λόγος που το βρετανικό δίκτυο έστρεψε την προσοχή του στην Αθήνα, είναι απλός: «Η χώρα αντιμετωπίζει την πτώχευση, αλλά η Εθνική Λυρική Σκηνή διπλασίασε τις παραστάσεις της, βγήκε στους δρόμους και σύντομα μετακομίζει στο νέο της σπίτι το οποίο έχει σχεδιάσει ένας από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες της εποχής», ανέφερε ο παρουσιαστής.

Το ρεπορτάζ επιμελήθηκε ο απεσταλμένος του BBC στην Αθήνα Αντριου Μπόμφορντ, ο οποίος σκιαγράφησε το success story του θεσμού, που όχι μόνο περιόρισε τα χρέη κατά 75% μέσα σε δύο χρόνια, αλλά έκανε ένα δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία, όπως τόνισε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μύρων Μιχαηλίδης. «Οταν ανέλαβα αυτήν τη θέση, οι φίλοι μου έλεγαν πως είμαι τρελός», υπογράμμισε στο BBC, για να σκιαγραφήσει το μέγεθος των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Ο ρεπόρτερ αναφέρθηκε στις συναυλίες στη Βαρβάκειο και στον Πειραιά, όπου η συμμετοχή του κοινού ήταν ενθουσιώδης. Βέβαια έκλεισε το αφιέρωμά του με την υπό ανέγερση στέγη της ΕΛΣ στο Φάληρο: «11 γερανοί εργάζονται με αργές κινήσεις κάτω από τον μπλε ουρανό, σαν ένας μαέστρος να διευθύνει μια “συμφωνία της κατασκευής” για το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Γιάννης Τροχόπουλος, συμπλήρωνε: «Δημιουργούμε ένα νέο σπίτι για τους νέους και όλους τους Ελληνες».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...