Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Κωνστάντιο...

Αφιερωμένα στον Δημήτρη Κωνστάντιο, πολύτιμο φίλο και συνεργάτη του Γιώργου Τριανταφύλλου είναι η έκθεση και το βιβλίο με τον τίτλο: Αρχέτυπα- Από τις καλύβες και τα μαντριά στη σύγχρονη Τέχνη και Αρχιτεκτονική που θα εγκαινιαστει τη Δευτέρα στο Βυζαντινό Μουσείο. Η έκθεση συγκροτείται από 180 φωτογραφίες του Τριανταφύλλου οι οποίες αποτυπώνουν καλύβες και μαντριά, διάσπαρτα στο ελληνικό τοπίο.
Οι κατασκευές αυτές, δείγματα μιας ανεξερεύνητης, ανώνυμης και αληθινής αρχιτεκτονικής, προσεγγίζονται ως αρχιτεκτονικά αρχέτυπα, με αναφορές στους προϊστορικούς χρόνους. Παράλληλα, συσχετίζονται με έργα της σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικής, καταγράφοντας μια υπόγεια διαδρομή ευαισθητοποιημένων δημιουργών που αναζητούν την αλήθεια στο έργο τους. Η έκθεση πλαισιώνεται από 12 βιντεοπροβολές που προτείνουν δρόμους, ώστε οι αξίες αυτών των αρχετύπων να συνδυαστούν με τις κατακτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας και να συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.
Παράλληλα προβάλλουν μια έντονα αναπτυσσόμενη τάση, που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία αντιπαρατίθεται στα τεράστιας κλίμακας συγκροτήματα κατοικιών. Μία τάση, ίσως μια αντίσταση, που εκφράζεται με τον ευαίσθητο σχεδιασμό και την αυξανόμενη παραγωγή σύγχρονων μικρών ποιητικών καταλυμάτων, που φαίνεται ότι έρχονται να καλύψουν ανάγκες νέων ανθρώπων. Αυτών που δεν μπορούν και ίσως δεν θέλουν να ονειρευτούν τη ζωή τους να στεγάζεται σε απρόσωπα συγκροτήματα ή πολυτελείς επαύλεις, αλλά επιθυμούν να ζήσουν σε χώρους με ανθρώπινη κλίμακα, κοντά στη φύση, που είναι κατασκευασμένοι με οικολογικά υλικά, ενσωματώνουν όλα τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και αξιοποιούν την πράσινη ενέργεια. Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων "Αδάμ" με τον ομώνυμο τίτλο από τους Κώστα Τσόκλη, Μανόλη Κορρέ και Δημήτρη Φιλιππίδη.

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!!!!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...