Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Ερώτηση για την αποπεράτωση των έργων της πολιτιστικής κληρονομιάς

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για το «Χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των  εργασιών αναβάθμισης και ανάδειξης  των έργων της πολιτιστικής κληρονομιάς  ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Δράσεις πολιτισμού και τουρισμού στο ΕΣΠΑ - Συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας» που πραγματοποιήθηκε στις 29.3.2012 στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ανακοινώθηκε από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού η ένταξη 378 έργων του Υπουργείου Πολιτισμού στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (2007-2013).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε αναφορά στις επενδύσεις στον Τουρισμό και στην ένταξη 37 έργων συνολικού προϋπολογισμού 108,1 εκατ. ευρώ με έμφαση σε τέσσερις άξονες: τις υποδομές, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις νέες τεχνολογίες και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ (2007-2013) έχουν σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και με τον σύγχρονο πολιτισμό και τις πολιτιστικές δράσεις.

Η ενδεικτική κατανομή των έργων σύμφωνα και με την επιχειρησιακή συμφωνία υλοποίησης των έργων του τομέα του Πολιτισμού- ανέρχεται συνολικά σε 826,4 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη, από τα οποία 253 εκατ. ευρώ κατανέμονται στα τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα και 573,4 εκατ. ευρώ στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
  1. Ποια έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, μουσειακές υποδομές, πολιτιστικές δράσεις) έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ΕΣΠΑ (2007-2013); Ποια εξ αυτών έχουν ενταχθεί στα ΠΕΠ και ποια εξ αυτών έχουν ενταχθεί στα τομεακά προγράμματα;
  2. Ποιες εργασίες αναβάθμισης και ανάδειξης (αναστηλωτικές και σωστικές εργασίες, αντιπυρική προστασία, υποδομές εξυπηρέτησης κοινού, πρόσβαση σε ΑμΕΑ, τοποθέτηση περίφραξης και ειδικών πινακίδων σήμανσης, ψηφιακά προγράμματα) έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στα ανωτέρω έργα και ποιο το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...