Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Των ήχων πανσπερμία


Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, παρουσιάζει τη μουσικό - θεατρική παράσταση: Των Ήχων Πανσπερμία – κείμενα Ανδρέα Εμπειρίκου από τις 22Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου κάθε Παρασκευή- Σάββατο –Κυριακή στις 21.15.  

Στο σαλόνι του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, στέκι του Ανδρέα Εμπειρίκου, η παράσταση Των ήχων πανσπερμία αφηγείται την ιστορία ενός ευφάνταστου ψυχαναλυτή που χρησιμοποιεί ανορθόδοξες (για την εποχή) μεθόδους ψυχοθεραπείας, για να οδηγήσει μία εξίσου ευφάνταστη γυναίκα σε μια αποκάλυψη-εκμυστήρευση σκέψεων, ονείρων, φαντασιώσεων. Η έκθεση, η αποκάλυψη, η εκμυστήρευση δεν μπορεί παρά να είναι αμοιβαία. Η διαδικασία οδηγεί, ψυχαναλυτή και ψυχαναλυόμενη σ’ ένα κοινό όραμα  για τον κόσμο, αφήνοντας ανοιχτή την ερώτηση: Μπορούμε τελικά να διεκδικήσουμε και να κτίσουμε  έναν κόσμο δικαιοσύνης, αθωότητας, ευδαιμονίας και αγάπης;  
Κάπως έτσι έχει η ιστορία που πλάσαμε για να μιλήσουμε σήμερα με την ποίηση και τον «υπερρεαλισμό» του Ανδρέα Εμπειρίκου. Η σχέση του ποιητή με την ψυχανάλυση είναι γνωστή. Γνωστός ο κοσμοπολιτισμός και το όραμά του για τον κόσμο. Μα ακόμη πιο γνωστή η κρυσταλλική κοιτίδα και ομπρέλα όλων αυτών - ο Έρωτας. Αυτή η χιμαιρική δύναμη, απαλλαγμένη απο κάθε ηθική και κοινωνική συνθήκη, γίνεται στο λόγο του ποιητή μια χορδή, που στο υπέρτατο κούρδισμά της βγάζει τον γλυκύτερο ήχο  - αυτόν της απόλυτης αγάπης και αθωότητας. Των ήχων πανσπερμία. Σε αυτά τα ηχητικά ύδατα κολυμπήσαμε, μέσα από μια σύνθεση των πεζών, κυρίως, ποιητικών κειμένων του Ανδρέα Εμπειρίκου.
Info:
Των ήχων πανσπερμία
μια παράσταση με ποιητικά και όχι μόνο κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου

Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου.
Δραματουργική Επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη.
Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη – Μιχάλης Κλαπάκης


Χώρος: Οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού
Από τις 22 Μαρτίου εώς τις 21 Απριλίου
Κάθε Παρασκευή-Σάββατο- Κυριακή στις 21:!5
Τ: 6979655359 – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...