Κυριακή 14 Απριλίου 2013

VIDEO - Η UNESCO ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΚΥΡΙΑ ΙΟΥΛΙΑ»

«Oι Έλληνες δεν είμαστε τυχαίος λαός. 

Έχουμε γερή βάση τις ηθικές αξίες που ζυμώνονται με τον εσωτερικό μας πλούτο και τη λέξη «φιλότιμο»,  που δεν υπάρχει σε κανένα παγκόσμιο λεξιλόγιο.  

Εμείς τα μέλη της UNESCO, σαν θεατές της εξαιρετικής παράστασης «Κυρία Ιουλία», διαπιστώσαμε πως οι συγγραφείς αντικατοπτρίζουν στο πρόσωπο αυτής της κλασσικής Ελληνίδας μητέρας όλο αυτό που ζει σήμερα η πατρίδα μας. Τον αγώνα για επιβίωση. Την αγωνία να περάσουμε τα δύσκολα. Η κυρία Ιουλία είναι μια γυναίκα μορφωμένη, από οικογένεια με αρχές και παιδεία, γνωρίζει μουσική, ξένες γλώσσες και παρ’ όλα αυτά παραμερίζει αξιοπρέπεια και κοινωνία και αγωνίζεται.

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πλέον και πνευματική. Γι’ αυτό θα πρέπει να βαδίσουμε σαν λαός, όχι απλά για να μη χαθούμε, αλλά για να γίνουμε καλύτεροι.
Αυτό είναι το χρέος μας. Γιατί  είμαστε Έλληνες, φορείς ενός πανανθρώπινου πολιτισμού που κοσμεί την μητέρα Γη.»

Με αυτά τα λόγια η κυρία Δώρα Σκουτέρη, διευθύντρια Τεχνών και Πολιτισμού του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, εξηγεί γιατί η «Κυρία Ιουλία» επιλέχθηκε για να βραβευτεί από την UNESCO.

«O Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων στηρίζει και προωθεί τις αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.

Ιδιαίτερα αυτήν την γκρίζα περίοδο που διανύουμε, με την τεράστια οικονομική κρίση να ταλανίζει την ελληνική κοινωνία σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και οικονομικό, η θεατρική αυτή δράση, χαρίζει χρώμα και άρωμα πολιτισμού και δίνει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ελπίδας στους πολίτες για το μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Noμού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Η βράβευση έγινε την  Παρασκευή 12 Απριλίου στο θέατρο ΠΚ, μετά το τέλος της παράστασης.

Την «Κυρία Ιουλία» έγραψαν η Εμμανουέλα Αλεξίου και η Μάρω Μπουρδάκου και σκηνοθέτησε η Εμμανουέλα Αλεξίου. Παίζουν η Χριστίνα Τσάφου, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, η Αλίνα Κοτσοβούλου και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης κινηματογραφικά από δορυφορική σύνδεση! Τους φωτισμούς έκανε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, τα σκηνικά η Έλλη Λιδωρικιώτη και τα κοστούμια ο Μανώλης Γαλετάκης. Η παραγωγή είναι της Fidelite Productions με παραγωγό την Ρούλα Νικολάου.

Η παράσταση παίζεται με επιτυχία στο  θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος, από  τις 18 Ιανουαρίου ως τις 28 Απριλίου, κάθε Παρασκευή 9:30, Σάββατο και Κυριακή 6:30.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...