Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΥΛΑΙΑ:Ποιότητα και ποικιλία εκδηλώσεων

H Μουσική Σκηνή ΑΥΛΑΙΑ συνεχίζει με πολύ καλές μουσικές παραστάσεις.

Σίγουρα η ποιότητα και η ποικιλία των εκδηλώσεων αποτελούν τον μαγνήτη για την προσέλευση του κόσμου που τιμάει το έργο της Μουσικής Σκηνής που έχει καταφέρει την φετινή σεζόν να ξεχωρίσει.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Πεμπτη 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
Flamenco Jazz
Ο Χρίστος Τζιφάκις (κιθάρα flamenco) με τους Παναγιώτη Μπουραζάνη (ηλεκτρικό μπάσο) και Νίκο Καπιλίδη (Ντράμς) παίζουν διασκευές γνωστών κομματιών Flamenco και Jazz των Paco de Lucia, Vicente Amigo, Gerardo Nunez,Miles Davies, Aziza Mustafa, Chick Corea κ.ά.
Τιμή εισιτηρίου: 12 € 
Ώρα έναρξης: 22.00
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ 

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης (στιχουργός, συνθέτης και ντράμερ) παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με κομμάτια από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Ευδαίμονες» που κυκλοφορεί από  τη Λύρα, αλλά και παλιότερα τραγούδια του γνωστά από τους Ενδελέχεια παιγμένα με νέο ακουστικό ήχο. Παράλληλα θα ακουστούν κομμάτια που αγαπά από τον ευρύτερο χώρο του ελληνικού τραγουδιού ιδωμένα με τρόπο «ευδαιμονικό». Η θητεία του τόσο στο χώρο του ηλεκτρικού όσο και σ' εκείνον του έντεχνου και ρεμπέτικου τραγουδιού γίνεται όχημα για μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις σε  ένα μουσικό πρόγραμμα χωρίς όρια και ταμπέλες.
Ο ίδιος στα  τύμπανα, τραγούδι, κιθάρα.
Μαζί του ένα  εξαιρετικό κουαρτέτο:
Εύα Λαύκα: τραγούδι.
Θανάσης Σολούκος: ακορντεόν, πιάνο.
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο, κιθάρα.
Σταύρος Αναστασιάδης: κοντραμπάσο, ηλ. Μπάσο
Τιμή εισιτηρίου: 12 €
Ώρα έναρξης: 22.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
Take the money and run
Οι Take the money and run ξεκίνησαν το 1995 παίζοντας Blues και Jazz με μια ηλεκτρική προσέγγιση. Από το 1997 μέχρι το 1999 έγραψαν μουσική για το θέατρο και εμφανίζονταν ενίοτε σε διάφορες μουσικές σκηνές. Το 2000 η μουσική τους καταστάλαξε στο ακουστικό στυλ που διατηρούν μέχρι σήμερα με αφετηρία το Swing των ΄30 και επιρροές από τους Django Reinhardt, Fats Waller, Duke Ellington αλλά και σύγχρονους δημιουργούς όπως ο Tom Waits. Το 2001 γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν για 3 χρόνια με το Λουκιανό Κηλαηδόνη. Το 2003 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο “How the story goes” από την Protasis. Στα κομμάτια του δίσκου περιγράφεται η ζωή μιας φιλήσυχης συμμορίας της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης...
Οι Take the money and run είναι οι:
Βασίλης Τζαβάρας: πιάνο, κιθάρα, φωνή, μπάντζο, φυσαρμόνικα
Μελέτης Πόγκας: κιθάρες
Γιάννης Καραγιάννης: μπάσο
Γιάννης Νοταράς: κρουστά, drums, kazoo
Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ώρα έναρξης: 22.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ (μεσημέρι)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΟΛΗΣ – ΒΟΡΡΙΑΔΕΣ
Μουσικές  του Αιγαίου –  Ήχοι των παλιών καιρών

«Έμαθα να ζω γυρεύοντας τους ήχους των παλιών καιρών, πέρασα από τη δύση και στράφηκα πίσω. Ποιός μπορεί να αρνηθεί τη ρίζα του; Γυρίζω από δω κι από κει αναζητώντας να δω τι είχαν μέσ’ στην ψυχή τους αυτοί που έφυγαν, ψάχνοντας στο δρόμο τους τα σημάδια για να τους μιλήσω. Πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις τ’ άστρα για να ταξιδεύεις... και τότε η θάλασσα σε μαθαίνει κάτι, που σου δίνει το κουράγιο να συνεχίσεις το ταξίδι». (Ματθαίος Ζευγόλης)  
Γιάννης Ζευγόλης: βιολί, τραγούδι
Ματθαίος  Ζευγόλης: λαούτο, τραγούδι
Μανώλης Κοντογιώργος: λαούτο
Διονυσία  Παπούλη: τραγούδι
Αχιλλέας  Περσίδης: κρητικό λαούτο
Τιμή εισιτηρίου 12 €
Ώρα έναρξης 15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ (βράδυ)
Ιστορίες  για Κρουστά  με το βασίλη βασιλάτο
…στήνουμε το δικό μας πανηγύρι με μάγους, τζίνι, δράκοντες, νάνους και ξωτικά…
…ξετυλίγουμε  το κουβάρι του νήματος για  να πλέξουμε ήχους και εικόνες…
…ανοίγουμε το μαγικό κουτί και αποκαλύπτουμε  ζογκλέρ, DJς, φωτιές και αναπάντεχους περαστικούς…
…με τα κρουστά στην καρδιά της ορχήστρας...τολμάμε τα τραγούδια και τις μουσικές μας…αλλά και άλλες μουσικές που τις χαιρόμαστε σαν να είναι δικές μας…
…και σ’ αυτή τη γιορτή…σας θέλουμε όλους συμμέτοχους και συνεργούς…
οι «Ιστορίες για Κρουστά» σε μία νέα διαδρομή με πρώτο σταθμό την Αυλαία την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010...
οι «Ιστορίες για Κρουστά» είναι:
Κλαρινέτο-φωνή: Έλλη Βασιλάτου
Ακορντεόν: Δημήτρης Κούστας
Βιολί: Claudia Rossini
Κιθάρα-φωνή: Γιάννης Σιφναίος
Μπάσο: Σταύρος Ράπτης
Κρουστά: Βασίλης Βασιλάτος
Percussion Part: Ξένια Κατσικοκέρη, Παναγιώτης Βρυζάλας, Χάρης Νείλας, Νικολέττα Ρουσογιάννη, Ιράνα Σάμιτα
Με αφετηρία και  επίκεντρο τα κρουστά, η Ελληνική και η Βαλκανική παράδοση συναντιούνται  με την ethnic jazz και το Ελληνικό τραγούδι και φιλτράρονται μέσα από το σύγχρονο ήχο του γκρουπ.
Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου 12 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 & ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ
Λουδοβίκος  των Ανωγείων
Γεννήθηκε στα  Ανώγεια της Κρήτης, ένα ορεινό χωριό σκαρφαλωμένο στις πλαγιές  του Ψηλορείτη. Το πραγματικό του  όνομα είναι Γιώργης Δραμουντάνης.
Όπως ο ίδιος λέει «το χρώμα που θωρούσα πιότερο σαν ήμουνα μικρός ήτανε το λευκό, το χρώμα του χιονιού. Την θάλασσα αγνάντεψα στα έντεκά μου χρόνια».

Από μικρό παιδί  ήθελε να γίνει ζωγράφος. Με τη ζωγραφική θα ασχοληθεί ως το 1979 τη χρονιά που τον ανακάλυψε ο Μάνος Χατζιδάκις σε ένα ταξίδι του στ’ Ανώγεια. Τον άκουσε να παίζει μαντολίνο ένα βράδυ και να τραγουδά με μια παρέα φίλων. Θα τον καλέσει κοντά του και θα τον οδηγήσει στο τραγούδι, έναν ακόμη ταλαντούχο νέο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους που ο μεγάλος μας συνθέτης ανέδειξε.
«Εκείνος μου έδειξε να ζωγραφίζω με τη μουσική και το τραγούδι, λέει ο Λουδοβίκος για το Μάνο Χατζιδάκι. Μουσικό σκολειό μου υπήρξανε τ’ Ανώγεια. Εκεί έμαθα να παίζω μαντολίνο από μικρός, εκεί έμαθα μουσική ακούγοντας τους παλιότερους να παίζουν λύρα και να τραγουδάνε μαντινάδες».
Στις εμφανίσεις του στην Αυλαία ο Λουδοβίκος θα μας θυμίσει τραγούδια και μελωδίες από την πλούσια δισκογραφική του πορεία και θα μας παρουσιάσει τον πιο πρόσφατο δίσκο του «Το τελευταίο τραγούδι», μια καινούργια ματιά πάνω στο κρητικό μοιρολόι.
Στις 15-16 & 22-23 Μαρτίου  κατά τη διάρκεια των παραστάσεων  οι θεατές θα γίνουν μάρτυρες της επί  τόπου παραγωγής τυριού από δυο  βοσκούς του Ψηλορείτη και θα δοκιμάσουν το προϊόν!
Το τελευταίο  διήμερο των παραστάσεων του Λουδοβίκου στην Αυλαία (29 & 30 Μαρτίου, Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη) θα είναι ειδικά αφιερωμένο στο μοιρολόι.
Τιμή εισιτηρίου: 15 €
Ώρα έναρξης: 22.00
 
Μουσική σκηνή Αυλαία  Αγίου Όρους 15, Βοτανικός 2103474074 info@avlea.gr 
www.avlea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...