Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού


Ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση επαναπρόσληψη 184 ατόμων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 

 
Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για αύριο Τρίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, για το θέμα των ελέγχων που διενεργούνται στο ΥΠΠΟΑ και έχουν ως στόχο την ανατροπή του ΠΔ 164«/2004».

Παράλληλα, ζητά την άμεση επαναπρόσληψη, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, «των 184 συναδέλφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την άμεση πλήρωση των τεράστιων κενών σε προσωπικό που υπάρχει στο υπουργείο (φυλακτικό, επιστημονικό, τεχνικό) μέσω προσλήψεων ή μέσα από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας με τη μέθοδο της κινητικότητας».

Επίσης, όπως επισημαίνεται η προκήρυξη της απεργίας έγινε και «για την έλλειψη ενημέρωσης και επαρκούς πληροφόρησης για το σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής του επεξεργασίας».

Παράλληλα, για την ίδια ημέρα, στις 9 το πρωί, ημέρα συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα - Τροποποίηση Διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20).

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του uπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι «να θέσει εκ των υστέρων άλλα κριτήρια από αυτά που έγιναν δεκτά από την Ανεξάρτητη Αρχή, το ΑΣΕΠ, κατά την εφαρμογή του ΠΔ 164/2004» με σκοπό τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...