Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» με την Ξένια Καλογεροπούλου στο Εθνικό Θέατρο

Ο Δημήτρης Καρατζάς σκηνοθετεί έναν πολυμελή θίασο στο δημοφιλές έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του πρωτοπόρου Σικελού θεατρικού συγγραφέα και διανοούμενου Λουίτζι Πιραντέλλο, το «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.
Γοητευμένος από την αβεβαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και επηρεασμένος από την πολύχρονη ψυχική ασθένεια της συζύγου του, ο Νομπελίστας συγγραφέας εξετάζει σε όλο του το έργο το μυστήριο της ταυτότητας και την υποκειμενικότητα της αντίληψης. Στην Πιραντελλική δραματουργία δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια, παρά μόνο ένα παιχνίδι ρόλων και «η ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας δημιουργώντας μια πραγματικότητα –μια για τον καθένα και ποτέ την ίδια για όλους, που αποδεικνύεται κάθε τόσο μάταιη και φανταστική», όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Την μετάφραση του έργου έχει κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου. Τα σκηνικά έχει φιλοτεχνήσει η Ελένη Μανωλοπούλου και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει η Ιωάννα Τσάμη.

Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μιχάλης Κίμωνα, Έμιλυ Κολιανδρή, Θύμιος Κούκιος, Υβόννη Μαλτέζου, Κώστας Μπερικόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Ελίνα Ρίζου, Σταυρούλα Σιάμου, Γιώργος Συμεωνίδης και
Μηνάς Χατζησάββας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη με Κυριακή στις 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

Τιμή: από 5 έως 25 ευρώ.

Εθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Τηλέφωνο: 210 5288170-171

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...