Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Πρόβα νυφικού» στο Εθνικό θέατρο

Το δημοφιλές μυθιστόρημα της Ντόρας Γιαννακοπούλου μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου Rex, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη


Η «Πρόβα Νυφικού» της Ντόρας Γιαννακοπούλου, ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά μυθιστορήματα που επιτυχημένα είχε μεταφερθεί στην μικρή οθόνη, θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου στο Θέατρο «Rex» - Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου. 


Μετά την αποχώρηση του σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα, τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης. Τη διασκευή του έργου υπογράφουν η ίδια η συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου σε συνεργασία με τον Θανάση Νιάρχο ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, του Απόστολου και της Αγγελικής ερμηνεύουν ο Άλκης Κούρκουλος και η Ευγενία Δημητροπούλου. Σε βασικούς ρόλους συναντάμε επίσης τη  Θέμιδα Μπαζάκα, τον Θέμη Πάνου, τη Δανάη Σκιάδη και την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Λίγο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, σε μια επαρχιακή πόλη, η Αγγελική και ο Απόστολος, αρραβωνιάζονται. Από την πρώτη κιόλας μέρα, ένοχα μυστικά, που σχετίζονται με το παρελθόν του άντρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Όμως, μπροστά στην πίεση των κοινωνικών συνθηκών, η Αγγελική υποχωρεί, τα μυστικά αποσιωπούνται και ο γάμος πραγματοποιείται. Αυτή θα είναι η αρχή για μια αλληλουχία δραματικών γεγονότων, αφού η συμπεριφορά του Απόστολου, ο οποίος μετά το ξέσπασμα του πολέμου δε θα διστάσει να συνεργαστεί με τους Γερμανούς, ξεφεύγει από κάθε όριο.

Παίζουν επίσης: Ελεάνα Στραβοδήμου, Γιώργος Κοτανίδης,  Δημήτρης Αρώνης,  Νικόλας Παπαγιάννης, Κατερίνα Γιαμαλή, Νίκος Μαγδαληνός, Γρηγόρης Σταμούλης, Δημήτρης Κοτζιάς, Ντίνα Αβαγιανού, Πέτρος Πετράκης,  Τζένη Σκαρλάτου, Ανδρομάχη Δαυλού, Στέλιος Πετράκης, Γιώργος Δεπάστας, Αντώνης Χαντζής, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Σεβίλλη Παντελίδου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή: 20:30, Τετάρτη, Σάββατο: 17:30, 20:30, Κυριακή: 19:00

Τηλέφωνο ταμείου:: 210 3305074. Για συλλόγους: 210 3803430

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...