Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αποχαιρετισμός του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στον Λυκούργο Καλλέργη

O αποχαιρετισμός του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στον Λυκούργο Καλλέργη  ήταν συγκινητικός. Διαβάστε τον:

"Αποχαιρετούμε τον Λυκούργο Καλλέργη, τον τελευταίο των μεγάλων του ελληνικού θεάτρου. Έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων της πατρίδας μας. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα της αριστεράς, έναν ακριβό φίλο και σύντροφο.

Εξήντα ολόκληρα χρόνια διακόνησε με αφοσίωση τον πολιτισμό.

Διακεκριμένος ηθοποιός, ερμήνευσε περισσότερους από πεντακόσιους ρόλους της ελληνικής και ξένης δραματουργίας στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο.

Σκηνοθέτησε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, δίδαξε την τέχνη του θεάτρου σε νέους ηθοποιούς, μετέφρασε με ιδιαίτερη επιτυχία θεατρικά έργα.

Ο Λυκούργος Καλλέργης, με παρακαταθήκη τους, αγώνες της οικογένειάς του, οικογένειας κρητικών οπλαρχηγών και του πατέρα του, πρωτοπόρου σοσιαλιστή και πρωτεργάτη της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, Σταύρου Καλλέργη, μετέχει στους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και τον σοσιαλισμό, με τις ιδέες της Αριστεράς.

Το 1977 εξελέγη βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Η θητεία του στα κοινοβουλευτικά έδρανα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την ανιδιοτέλεια και την ιδεολογική συνέπεια που τον χαρακτήριζαν και τον διέκριναν ως άνθρωπο και πολίτη σε ολόκληρη τη ζωή του.

Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος, Αντιπρόεδρος του Ταμείου Συντάξεων Ηθοποιών, καταγράφει τη σημαντική παρουσία του στη συλλογικότητα και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού.

Με την ευπρέπεια και τη σεμνότητα που συγκροτούσε την ηθική του προσωπικότητα, μοίραζε την αλληλεγγύη και την αγάπη του στους ανθρώπους και την κοινωνία. Η θλίψη της αγαπημένης του συζύγου, της Τζένης, της οικογένειάς του και όλων των φίλων και συντρόφων του, ας αμβλύνεται από τη βεβαιότητα ότι η μνήμη όλων θα είναι πάντα ζωντανή για τον Λυκούργο και την τεράστια κατάθεσή του σε τούτο τον τόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...