Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Έφη Τσουλουχοπούλου : «Φύση - Άνοιξη»

Το ανανεωμένο σε ύφος urban nature Athens Park Hotel και η ζωγράφος Έφη Τσουλουχοπούλου σας προσκαλούν στην ατομική της έκθεση με θέμα: «Φύση - Άνοιξη»

Τα έργα της ζωγράφου βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους χώρους υποδοχής του ξενοδοχείου, που συνθέτουν ένα θεατρικό σκηνικό με κεντρικό θέμα τη φύση, που πολύ εύστοχα εμπνεύστηκαν από το γειτονικό πάρκο οι αρχιτέκτονες – σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, οι οποίοι ανέλαβαν την «αναγέννηση» του ξενοδοχείου Park, φέρνοντας το πάρκο μέσα ...στο Park!

«Σήμερα τα έργα της Τσουλουχοπούλου, μεγάλων, συνήθως, διαστάσεων, φιλοτεχνημένα με μικτή τεχνική, κινούνται στο πλαίσιο μιας γόνιμης αφαιρετικότητας και διακρίνονται για τη λυρική τους αφετηρία.

Σταθερό θεματικό έναυσμα κορμοί δέντρων σε σφιχτούς εναγκαλισμούς ή μοναχικοί, συνδιαλεγόμενοι με το στοιχείο του νερού και τη διαφάνειά του που επιστρατεύει η καλλιτέχνις για να υποβάλλει στην όραση μας την αυθυπαρξία ενός κόσμου μυστικού και σιωπηλού.

Η αντίθεση ανάμεσα στην πραγματικότητα – πλακάτα χρώματα, αναγνώσιμες φόρμες – και στη φαντασιακή της αναδημιουργία συντελείται με ένα πλήθος από λεπταίσθητες χρωματικές τονικότητες που υποστηρίζονται από τη ρευστότητα του νερού.

Η αναφορά στη φύση, ως πρόσχημα ή ίσως ως παρηγορητικό καταφύγιο, τροφοδοτεί υπαινικτικά συμβολισμούς και καταγράφει σχόλια για τη δυσαρμονία στον αμείλικτο κόσμο της δικής μας πραγματικότητας», σημειώνει η Νέλλη Κυριαζή, Διευθύντρια της Πινακοθήκης και Μουσείων του Δήμου Αθηναίων, προλογίζοντας μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14/4/2011 έως τις 30/6/2011

Ωράριο 10:00 – 00:00, κάθε μέρα (Η καλλιτέχνις θα βρίσκεται στο χώρο κάθε Τετάρτη, 19:00 - 22:00)

Athens Park Hotel Λ. Αλεξάνδρας 10, 10682 Αθήνα Τηλ. 210-8894503

1 σχόλιο:

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...