Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βραδιά Αμερικανικής Ποίησης

Allen Ginsberg
Allen Ginsberg (Image via RottenTomatoes.com)
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών παρουσιάζουν βραδιά Αμερικανικής ποίησης με ανάγνωση μεταφρασμένων ποιημάτων γνωστών σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων και ποιητών. Την ανάγνωση θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι οι μεταφραστές.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Η 21η Μαρτίου εκτός από Εαρινή Ισημερία, ύστερα από πρωτοβουλία της Unesco κατοχυρώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και ο Κύκλος Ποιητών παρουσιάζουν μια Βραδιά Αμερικανικής Ποίησης, με σκοπό να τιμήσουν σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς και ποιητές, οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης και όχι μόνο. Οι μεταφραστές Γιάννης Αντιόχου, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κυριαζής, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και Ευτυχία Παναγιώτου. διαβάζουν ελληνικές μεταφράσεις ποιημάτων σύγχρονων Αμερικανών ποιητών, όπως των Allen Ginsberg, Anne Sexton, Sylvia Plath, Raymond Carver κ.α.

Για το ξεκίνημα της ποιητικής βραδιάς απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του Κύκλου Ποιητών ο Γιώργος Χουλιάρας, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης αναλαμβάνει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Συμμετέχουν οι μεταφραστές:
Γιάννης Αντιόχου, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος,Γιώργος Κυριαζής, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και Ευτυχία Παναγιώτου
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...