Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κόκκινο - Σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού παρατείνονται έως την Κυριακή 8 Απριλίου οι παραστάσεις του έργου Κόκκινο του John Logan σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη. Το έργο έχει βραβευθεί με έξι βραβεία Tony (καλύτερο θεατρικό έργο του 2010, καλύτερη σκηνοθεσία (Michael Grandage), καλύτερος β’ αντρικός ρόλος (Eddie Redmayne), φωτισμοί, σκηνικά και ήχος).


Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε μια στιγμή του μεγάλου ζωγράφου Ρόθκο, ενός ζωγράφου που σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους του 20ου αιώνα. Σε μια εποχή που όλοι και όλα είναι στο κόκκινο, ο συγγραφέας μιλά όχι μόνο για την τέχνη και την εξαγορά της, αλλά και τη συνείδηση, το χρήμα, το αίσθημα, τις σχέσεις, την ανταλλαγή και το ξεπούλημά τους.

Ο Τζον Λόγκαν έχει γράψει θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων «Never the sinner», «Hauptmann», «Scorched earth», «Music from a locked room» και «Riverview». Έχει γράψει, επίσης, τα σενάρια για τις ταινίες «Ο Μονομάχος» («The Gladiator») σε σκηνοθεσία Ρίντλεϋ Σκοτ με τον Ράσελ Κρόου, «Ο τελευταίος Σαμουράι» («The Last Samurai») με τον Τομ Κρουζ, «The Aviator» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και «Sweeney Todd» του Τιμ Μπάρτον με τον Τζόνυ Ντεπ.

Από τις 15 Μαρτίου στο θέατρο Αυλαία και για λίγες παραστάσεις ο Σταμάτης Φασουλής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος φέρνουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα θεατρικά κείμενα.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Επιμέλεια προγράμματος: Ειρήνη Μουντράκη
Γραφιστικά: id. creative

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30
Χώρος: Θέατρο Αυλαία, κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή
Διάρκεια: 100'
Εισιτήρια: 18 ευρώ & 15 ευρώ φοιτητικό
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310237700
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...