Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«Οι Συνένοχοι» στην Κεντρική Σκηνή του THEATROVICTORIA

Το Σάββατο 26 Μαίου ολοκληρώνονται στην Κεντρική Σκηνή του THEATROVICTORIA, οι παραστάσεις της ανατρεπτικής κωμωδίας «Οι Συνένοχοι», μια μοναδική παράσταση με πολλά απρόβλεπτα αλλά και επτά πρωταγωνιστές που κυριολεκτικά, ξεπερνούν τον εαυτό τους. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο σουρεαλιστικό θεατρικό έργο της Βασιλικής Κάππα «Οι Συνένοχοι». Το γέλιο και η συγκίνηση, συνδυάζονται σε μια πολυεπίπεδη ιστορία που ανακινεί τα θέματα της ύπαρξης, των βαθύτερων επιθυμιών και των κοινωνικών συμβιβασμών!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Οι επτά ήρωες, έρχονται αντιμέτωποι με τις χαώδεις δυνάμεις της φύσης... Ένας δυνατός σεισμός διακόπτει τις καθημερινές τους ασχολίες. Τέσσερις άνθρωποι που τυχαίνει να ζούνε στον ίδιο όροφο μιας πολυκατοικίας είναι οι πρώτοι που συναντούμε. Λίγο μετά ο σεισμός τους χωρίζει και όλα αλλάζουν. Τα κωμικά συμβάντα που ακολουθούν ξεπερνούν τις προβλέψεις τους... Σύντομα όμως θα ανακαλύψουμε ότι όλα είναι μια πλάνη, όλοι κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό σε μια σιωπηλή συμφωνία συνενοχής...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Το στοιχείο του παραλόγου συνδέεται και αναπτύσσεται παράλληλα με τα πρόσωπα του έργου, με φόντο τη νεοελληνική ψυχοσύνθεση και την ευρωπαϊκή καταστροφολογία. Οι ήρωες είναι αθώοι και ταυτόχρονα ένοχοι, αστείοι αλλά γεμάτοι αληθινό πάθος, κωμικοί δίχως όμως να το θέλουν. Η βαθύτερη ανάγκη τους για  έρωτα, εξουσία, όνειρο τους οδηγεί να ξεγυμνωθούν. Όσα τους συμβαίνουν είναι συγκλονιστικά και μη αναστρέψιμα σύντομα όμως θα ανακαλύψουμε ότι όλα είναι μια πλάνη. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ούτε ο χώρος ούτε οι άνθρωποι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης
Φωτισμοί: Γιάννης Κλάδος
Μουσική: Κεφάλαιο 24, Dr Atomic, OMMA
Σκηνογραφική Επιμέλεια: Άννα Μαχαιριανάκη
Δημιουργική Εκτέλεση Σκηνογραφίας: Roberta Nitsos
Επιμέλεια Κουστουμιών:  Μάγδα Καλέμη
Βοηθός Σκηνοθέτη:  Κώστας Κουτρούλης

Παίζουν: Ευτυχία Αργυροπούλου, Σάββας Γραμματικός, Σοφία Μπεράτη, 
Σοφία  Μπιλιάτη,   Κωνσταντίνος  Νιάρχος,   Λιζέτα  Σπανού
Συμμετέχει ο Νίκος Παπούλιας

INFO:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00 μμ
Διάρκεια: 105 λεπτά

THEATROVICTORIA
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5 (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 119)
200 μέτρα από τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 – 8233125 & 6972964339

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
      Κανονικό: 15 ευρώ
      Μειωμένο / φοιτητικό: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...