Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

«ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ»

Η γλυκόπικρη κωμωδία του Τσάρλς Ντάϊερ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα, θα παιχτεί για άλλες δύο παραστάσεις την Τρίτη 3 Μαΐου & την Τρίτη 10 Μαΐου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα στην «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ» (Ιουλιανού 42-46 και Αριστοτέλους, τηλ. 2108815402).

    Το «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ» αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις και αφορά όλους τους ανθρώπους είτε είναι στρέητ, είτε γκέι. Μέσα από το χιούμορ διαπερνά ο ψυχισμός των ανθρώπων που συμβιώνουν μαζί 20 χρόνια και ένα παράξενο γεγονός δημιουργεί τόση ένταση που ο ένας δεν μπορεί πλέον να υποφέρει τον άλλον.
    Τους  δύο ρόλους του έργου, θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Μεσσάλας (Τσάρλς) και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης (Χάρυ).
    Ο σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας αναφέρει:

    «Ο Τσάρλς Ντάιερ επικεντρώνει στα έργα του, το χιούμορ, την ανθρωπιά και το κουράγιο μοναχικών ανθρώπων, γράφοντας συχνά για δύο χαρακτήρες. Ένα τέτοιο σημαντικό έργο είναι το «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ» που σκηνοθέτησε για πρώτη φορά στο Λονδίνο ο Πήτερ Χωλ για το Royal Shakespare Company το Σεπτέμβριο του 1969. Το έργο αυτό έγινε διεθνώς γνωστό τόσο από την τεράστια επιτυχία του στο Aldwych Theatre όσο και για το ότι «πρωταγωνιστούσε» σε 25 σελίδες αναφοράς της Βρετανικής Επιτροπής Λογοκρισίας. Ήταν το πρώτο έργο που «χειρίστηκε» την ομοφυλοφιλία με μεγάλη ευαισθησία, εκτιμώντας την σοβαρότητα της ανθρώπινης αυτής κατάστασης.
    Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνίστησαν  στο έργο, αυτό στο Θέατρο αλλά και στον Κινηματογράφο, ήταν ο Πώλ Σκόφιλντ, ο Πάολο Στόπα, ο Ρίτσαρντ Μπάρντον, ο Ρεξ Χάρισον και άλλοι.
    Στην  Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη  φορά από τον Μίνω Βολανάκη που  σκηνοθέτησε το έργο με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και τον Γιώργο Μοσχίδη σε μετάφραση Ερρίκου  Μπελιέ.
    Το  «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ» είναι μια τρυφερή απεικόνιση στις ανθρώπινες σχέσεις με τις εκρήξεις, με την αγάπη που διέπει δύο ανθρώπους που ζουν μαζί «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ»-κάτω από την ίδια στέγη όπου οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες.
    Στην  παράσταση που ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη, προσπαθήσαμε να εμβαθύνουμε  στον ψυχισμό κάθε ανθρώπου με τα προβλήματα του, με το χιούμορ του που είναι απαραίτητο στην γκρίζα ζωή μας, μέσα σε ένα μινιμαλιστικό σκηνικό όπου κινούνται ο Τσάρλς και ο Χάρυ και κανείς από τους δυο δεν ξέρει γιατί συμβιώνουν, πώς συμβιώνουν, πώς δέχονται προσβολές ο ένας από τον άλλον ...
Ίσως γιατί εσώτερα υπάρχει αγάπη ; ΙΣΩΣ !!!»
  
Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μεσσάλας
Σκηνικά: Γιώργος Μεσσάλας
Μουσική επιμέλεια: Σοκόλ Τομτσίνι
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Παίζουν:
Γιώργος Μεσσάλας & Πάνος Χατζηκουτσέλης
 
Διάρκεια  παράστασης: 120’ με 15’ διάλειμμα  
ΤΙΜΕΣ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 €, 13€ φοιτητικό & εισιτήριο για συνταξιούχους
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...