Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών 2011

Ένα τριήμερο Φεστιβάλ χορού στη Μονή Λαζαριστών. Χορός, ακροβασία, ζωντανή μουσική, video, dance performance και...
αυτοσχεδιασμός. Ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής χορευτικής σκηνής.

Επιμέλεια: Αυγή Προγκίδη

Τρίτη 23 Αυγούστου
Κι όμως κινείται
“Il paraiso”

Χορός , ακροβασία, ζωντανή μουσική. Μία χοροθεατρική παράσταση , με στοιχεία εναέριας ακροβασίας εμπνευσμένη από το τρίτο μέρος της Θείας Κωμωδίας του Δάντη. Ένας μηχανισμός από σώματα κινούμενα αρμονικά σε ασύμπτωτες τροχιές στο έδαφος και τον αέρα.Ένα ταξίδι μιας ώρας με θέμα τον παράδεισο όπου ο καθένας αναζητά.

Κι Όμως Κινείται
Δραματουργία : Μαρία-Λουΐζα Παπαδοπούλου
Μουσική : Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal)
Φωτισμοί : Βασίλης Καψούρος
Κοστούμι : Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη
Ερμηνεύουν: Αμέντας Γιώργος, Ανδριοπούλου Παυλίνα, Δημάς Βασίλης, Μακατσώρης Χριστόφορος, Μπαδέκα Χρυσάνθη, Μπεντανκόρ Καμίλο, Παπαδοπούλου Μαρία-Λουίζα, Σουγιουλτζή Χριστίνα.

Η Θεία Κωμωδία διαιρείται σε τρία μέρη: Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος. Ο Παράδεισος αποτελείται από εννέα ομόκεντρες σφαίρες (ουρανούς). Οι σφαίρες αυτές περιστρέφονται γύρω από την ακίνητη Γη και όσο μεγαλύτερη είναι η ακτίνα τους, τόσο γρηγορότερη είναι και η περιστροφή τους. Οι ανθρώπινες ψυχές, κατοικούν στη σφαίρα που τους αναλογεί, θέτοντας έτσι ακόμα και στον Παράδεισο μια ιεραρχική τάξη.

Τετάρτη 24 Αυγούστου
“Χωρίς”
Ερμηνεύουν: Αργυρώ Κουρλίτη, Ιωάννα Παπαδοπούλου
Τσέλο: Δάφνη Φαραζή

Ένας αυτοσχεδιασμός χωρίς οδηγό και δομή. Μία έρευνα πάνω στο πως μία κίνηση, ένας ήχος, μία κατάσταση, ή ένας χαρακτήρας εξελίσσεται μέσα από την εξάντληση, την αντίδραση ή την παρόρμηση.

Δρώσα Μάζα
“Dark and Shadows”

Μία παράσταση που βασίζεται στις αντιθέσεις της σύγχρονης εικόνας. Πως είναι αν αφαιρέσεις το φως και απομονώσεις το άτομο από την εικόνα που έχει διαλέξει να προβάλει;

Ένα διαδραστικό πείραμα με την φαντασία και την πραγματικότητα, το φως και το σκοτάδι.

Το dark and shadow παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο «χώρο δράσης» μια διοργάνωση του ΚΘΒΕ το Ιούνιο του 2010 και στο «ΑΝΑΚΑΤΑ-art ει συ» (διοργάνωση ΔΗΚΕΣ «ίρις»)το Οκτώβριο του ίδιου έτους με τους χορευτές: Αυγή Προγκίδη, Ειρήνη Κλέπκου και Σταύρο Βαρούση, ενώ με την τωρινή σύνθεση στο 10ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων.

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Αυγή Προγκίδη
Video maker: Χρύσα Τζελέπη
Ερμηνεύουν: Γεύση Τουρούτογλου, Έλενα Τζανάβαλου, ΚωνσταντίνοςΠαπανικολάου

VIS MOTRIX
«In Between the Meeting Point»

Μία παράσταση βασισμένη σε μία ιδέα του Χάρη Πεχλιβανίδη. Πρωτοπαρουσιάστηκε στα πλαίσια μεταπτυχιακών σπουδών στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Dartington στην Αγγλία ως πρακτική έρευνα. Χρησιμοποιώντας τον χορό και τον λόγο διαπραγματεύεται την τυχαία συνάντηση και την γνωριμία δυο ανθρώπων.

Ερμηνεύουν: Κώστας Γεράρδος, Χάρης Πεχλιβανίδη

Πέμπτη 25 Αυγούστου
kukulaND
“Time”

Η “TIME” είναι μια παράσταση όπου μέσα από τις 4 βασικές φάσεις της ζωής του ανθρώπου,προσπαθεί να παρουσιάσει μία πτυχή του χρόνου.

Ξεκίνησε σαν έρευνα ανάμεσα σε 200 διαφορετικούς ανθρώπους για το τι είναι ο χρόνος για τον καθένα ξεχωριστά. To Video-art "ΤΙΜΕ" που δημιουργήθηκε για την παράσταση, σε σκηνοθεσία-μοντάζ Κατερίνας Λιανά (KuKuLaND), προβλήθηκε στο MiR Festival το Σεπτέμβριο του 2010.

Σκηνοθεσία ερμηνεία: Κατερίνα Λιανά

Ηχητικό περιβάλλον-μουσικό μοντάζ: Δαλέζης Δημήτρης
Μουσική: Pan America
Animation: Βίκτωρ Μοσχόπουλος
Φώτα: Δημήτρης Κοκολινάκης

“Υδράργυρος”
Σόλο χορευτική παράσταση από την Δέσποινα Καπουλίτσα. Μία παράσταση βασισμένη στην κίνηση του στοιχείου του υδραργύρου που έλκει και απωθεί τα κομμάτια του, που χωρίζεται και ξαναενώνεται. Μία κίνησή γεμάτη αντιθέσεις, όπως και ο άνθρωπος του οποίου η αντιφατική συμπεριφορά χαρακτηρίζει τη φύση του.
Ιδέα, Χορογραφία, Performance :Δέσποινα Καπουλίτσα

Μουσική επιμέλεια:deneb

Ρήξη Οκλαδόν και Καλλιτεχνικό αίθριο σύρμα
“0,2 (Θύλαξ)”

Πως μια ανήσυχη πολίτης βιώνει και εκφράζει την ένταση ανάμεσα στην προσωπική της ανάπτυξη και τις κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις; Πώς να αντιδράσει ποιητικά απέναντι στις προκλήσεις της νέας εποχής;

Το ταξίδι μιας σύγχρονης γυναίκας, ανάμεσα σε δοξασίες, σκιές, και θεωρίες, με χιούμορ και φαντασία.

Καλλιτεχνική διεύθυνση : Δημήτρης Τσιαπκίνης
Χορογραφία / Δραματουργία : Φιλιώ Λούβαρη, Δημήτρης Τσιαπκίνης
Εκτελεστικό όργανο : Φιλιώ Λούβαρη

Ώρα Έναρξης όλων των παραστάσεων 21:30
Τιμή Εισιτηρίου:10 ευρώ

Φεστιβάλ
Μονή Λαζαριστών
2011


www.monilazariston.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...