Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Σαραντοκτάωρη απεργία στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπ. Πολιτισμού

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΠ)


Η απεργία αποφασίστηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοί του την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην κεντρική υπηρεσία του ΤΑΠ, Πανεπιστημίου 57.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας που αφορά και στην υπηρεσία τους και καταγγέλλουν τη συρίκνωση των δημόσιων δαπανών που υποβαθμίζει το έργο του ΤΑΠ και το «οδηγεί σε τροχιά υποβάθμισης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων.

Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η χρονική περίοδος των 2 τελευταίων ετών ήταν για το ΤΑΠ η χειρότερη της ιστορίας του. Αφ΄ενός μεν αποδεκατίστηκε οικονομικά μετά το κούρεμα που υπέστη με το PSI και αφ΄ετέρου δε συρρικνώθηκε σε επίπεδο προσωπικού με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων. Αντί λοιπόν να ενισχυθεί, ώστε να επιτελεί το έργο του ως στυλοβάτης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, βρίσκεται αντιμέτωπο με την διάλυσή του, εφ’ όσον προχωρήσει η αφάιμαξή του από προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...