Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η Γιούλικα Σκαφιδά νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»

Η Γιούλικα Σκαφιδά είναι η φετινή νικήτρια του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη, η οποία και παρέλαβε την καρφίτσα της Μελίνας από την περσινή νικήτρια, την Λένα Παπαληγούρα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις οκτώ, το βράδυ της Τρίτης. 

Βραβεύθηκε για την ερμηνεία της στον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber, στο εθνικό θέατρο και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο θεατρικό έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα».

Της απονομής των βραβείων προηγήθηκε η  παράσταση «2013 / Melina M» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Να θυμίσουμε ότι το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου και ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ. Ωστόσο η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την  καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη). 

Η φετινή νικήτρια προστέθηκε στη λίστα με τις: Ελενα Μαυρίδου (2007), Στεφανία Γουλιώτη (2008), Εύη Σαουλίδου (2009), Μαρίνα Ασλάνογλου (2010), Λουκία Μιχαλοπούλου (2011), Μαρία Κίτσου (2012) και Λένα Παπαληγούρα (2013).
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...