Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni στο θέατρο ΚΑΠΠΑ


για 40 παραστάσεις από 22 Οκτωβρίου!

Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της στην Ελλάδα η ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni, μια από τις διασημότερες κωμωδίες του κλασικού θεάτρου, έρχεται να ολοκληρώσει την πορεία της με 40 παραστάσεις [μέχρι 20 Δεκεμβρίου] στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.

Πρόκειται για μια νέα επεξεργασία και ανάγνωση της κωμωδίας [κυρίως της πρώτης και των δύο τελευταίων σκηνών του έργου], με στόχο να προκύψει μια άλλη εκδοχή του έργου, στην διαδικασία προσαρμογής της στην σκηνή του θεάτρου, που έχει ήδη μεγαλώσει κατά πολύ ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα η ατμόσφαιρα της παράστασης.

Η παράσταση της ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑΣ εξελίσσεται σε πέντε εποχές. Πρωτοσυναντάμε τους ήρωές μας στη Βενετία του 18ου αιώνα , στη συνέχεια στον 19ο αιώνα. Σ΄ένα καμπαρέ των αρχών του 20ου αιώνα υπό τους ήχους της ταζ συνεχίζεται η ιστορία μας, για να περάσουμε στην μεταπολεμική Βενετία [1950]. Τέλος οι ήρωές μας συναντώνται- και αποχαιρετώνται- σε μια αυθαίρετη- κόκκινη, τελευταία εποχή [εποχή του θεάτρου, του τσίρκου …]

Παίζουν οι ηθοποιοί: ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΦΩΤΑΚΗ, ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ, ΑΝΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ.

Η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ, τα σκηνικά και τα κοστούμια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΑ , η μουσική του ΘΟΔΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, οι χορογραφίες της ΕΛΕΝΑΣ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, οι φωτισμοί του ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.


Τιμές εισιτηρίων
20€, 17€, 15€ και 10€
Λαική βραδινή (Τετάρτη): 15€ (10€ φοιτητικό)

Τηλεφωνική προπώληση Υπηρεσία εισιτηρίων τηλ. 210 7234567

Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου

Θέατρο Κάππα Κυψέλης 2, Αθήνα τηλ. 210 8831068

Θα δίνονται 4 παραστάσεις εβδομαδιαίως Τετάρτη 7μμ, Παρασκευή 9μμ, Σάββατο 7μμ, Κυριακή 9μμ. Και εκτάκτως Τρίτη 26/11 και 21/12 στις 9μμ. Μέχρι 29/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...