Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Tη Παρασκευή 11 Μαρτίου η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού “Σταυροδρόμι πολιτισμού”

Με στόχο την προώθηση της νεανικής δημιουργικότητας και την ενίσχυση των δεσμών των φοιτητών με την πόλη, για πρώτη φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού συνεργάζονται σε μια συντονισμένη δράση που αφορά στους φοιτητές και απόφοιτους του Α.Π.Θ., του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, καθώς και τους σπουδαστές των ΙΕΚ και των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης.

Για την πολιτιστική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών / Thessaloniki: Cultural crossroads» προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το σχεδιασμό λογότυπου.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 και ώρα 13.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού. Τα βραβεία θα απονείμει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων του διαγωνισμού αποτέλεσαν η οπτική απόδοση των εννοιών «σταυροδρόμι», «πολυπολιτισμικότητα» σε σχέση με την πόλη της Θεσσαλονίκης, το «ευφάνταστο» της πρότασης, η παραπομπή στο μέλλον μέσα από μια σύγχρονη αισθητική, καθώς και η δυνατότητα του λογοτύπου να μετεξελιχθεί σε νέες, ανάλογες μορφές.

Συνολικά κατατέθηκαν πενήντα προτάσεις. Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού κατέληξε στα ακόλουθα αποτελέσματα.
1ο Βραβείο:
Το Πρώτο Βραβείο απονέμεται στην κ. Μαξίμη Παπαθανασίου, αρχιτέκτονα, απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και στον κ Ζαχαρία Φώτο, αρχιτέκτονα, απόφοιτο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

2ο Βραβείο:
Το Δεύτερο Βραβείο απονέμεται στον κ. Αργύριο Παρασκευά, φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

3ο Βραβείο:
Το Τρίτο Βραβείο απονέμεται στην κ. Αθηνά Κωνσταντινίδου, φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και την κ. Φωτεινή Κωνσταντινίδου, φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Πρώτος Έπαινος:
Ο Πρώτος Έπαινος απονέμεται στην κ. Βαρβάρα-Βασιλική Κωνσταντινίδου, σπουδάστρια του κλάδου Γραφιστικής του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΚΤΟ.

Δεύτερος Έπαινος:
Ο δεύτερος Έπαινος απονέμεται στην κ. Ελένη Κομπατσιάρη, αρχιτέκτονα, απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

http://news.travelling.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...