Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

«Κ.Ο.Θ. underground» σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ» στις 25-26 Σεπτεμβρίου


Το πρώτο φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο «Κ.Ο.Θ. underground» διοργανώνουν ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και το ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ» το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου (από τις 19:00) και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου (όλη μέρα), στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Με κοινό κώδικα την τέχνη, δύο δυναμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους, καταρρίπτουν τους μύθους που τους ακολουθούν, «ανοίγονται» στην κοινωνία και αναδεικνύουν την αθέατη, «underground», πλευρά των μελών τους.

Στην κρίση απαντούν με δράση, στην εσωστρέφεια με την ανοιχτή έκφραση, στην ατομικότητα με τη σύμπραξη, στη σύμβαση και στα στερεότυπα με έναν ελεύθερο διάλογο των τεχνών μεταξύ τους και των καλλιτεχνών με το κοινό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις:
  • Δεκαέξι σύνολα από μουσικούς της ΚΟΘ παίζουν ροκ, ποπ, τζαζ, μουσική δωματίου, αρχαία ελληνική μουσική, τάνγκο , μουσική κινηματογράφου, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές για σύνολα κρουστών παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά δρώμενα
  • Συμμετοχή της θεατρικής και της μουσικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ»
  • Έκθεση φωτογραφίας από μουσικούς της ΚΟΘ, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την ομάδα φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ» με θέμα τη μουσική… και όχι μόνο.
  • Εκθέσεις εικαστικών, κεραμικών και κατασκευών από μουσικούς της ΚΟΘ και τις δημιουργικές ομάδες της «ΙΘΑΚΗΣ»
  • Έκθεση εκδόσεων του ΚΕΘΕΑ και ανοικτή συζήτηση με θέμα «Τέχνη κι απεξάρτηση».
Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, θα κλείσει το βράδυ της 26ς Σεπτεμβρίου με τον Κωνσταντίνο Βήτα ως DJ σε ένα πάρτι για όλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι συμμετέχοντες

Μουσική
«Κρούσεις και πνοές» με τη Μαρία Θωίδου, Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου, Γκρέτα Παπά και Κώστας Ράπτης, DissonArt ensemble και Δημήτρης Μαρωνίδης, κουαρτέτο «Animus» , Αγγουριδάκης trio, Aντώνης Σουσάμογλου και Φαίδωνας Καλοτεράκης, « Ορφεία Αρμονία», Trio unisono, Βλαντιμίρ Αφανάσιεφ, Δημήτρης Βίττης, Κώστας Χανής, Ντέλια Μιχαηλίδου, Βίκυ Χουζούρη, Παύλος Γεωργιάδης, ομάδα κρουστών ΚΕΘΕΑ Ιθάκης, Έκτορας Λάππας, Σίμος Παπάνας, Πόπη Μυλαράκη και tango sextet, μουσικη-θεατρική ομάδα ΚΕΘΕΑ Ιθάκης, Plaza Quartet, Fortissimo, Κωνσταντίνος Βήτα.

Φωτογραφία
Νίκος Κουκής ,Φωτογραφικό κέντρο Θεσσαλονίκης, φωτογραφική ομάδα ΚΕΘΕΑ Ιθάκης

Εικαστικά-κατασκευές
Δημιουργικές ομάδες ΚΕΘΕΑ Ιθάκης, graffiti από την ομάδα «Ανάδυσης», Μαρία Δρούγου, Βασίλης Βραδέλης, Γιώργος Μανώλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...