Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Βραβείο καλύτερο σεναρίου στον Ευθύμη Φιλίππου και τις "Άλπεις" του Γιώργου Λάνθιμου.

Βενετία, τώρα! Βραβείο καλύτερο σεναρίου στον Ευθύμη Φιλίππου και τις "Άλπεις" του Γιώργου Λάνθιμου. Θερμά συγχαρητήρια!
 
AYTH THN ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ !

«Στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα, θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να γυρίζω ταινίες σε ξένες χώρες και όχι στην Ελλάδα» είπε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας «Αλπεις» ο σκηνοθέτης της Γιώργος Λάνθιμος. Παρόντες δίπλα του ήταν επίσης η παραγωγός των «Αλπεων» Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και οι ηθοποιοί Αγγελική Παπούλια, Αριάν Λαμπέντ και Τζόνι Βέκρης (ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΝΘΙΜΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ). Η Λαμπέντ θυμίζουμε ότι στο ίδιο αυτό φεστιβάλ, πέρσι, είχε βραβευθεί για την ερμηνεία της στο «Attenberg» της Τσαγγάρη.

«Αυτό που πραγματικά θα ήλπιζα και θα ήθελα είναι να γυρίζω περισσότερες ταινίες στην Ελλάδα» συνέχισε ο σκηνοθέτης, η προηγούμενη ταινία του οποίου, «Κυνόδοντας», ήταν εφέτος υποψήφια για το ξενόγλωσσο Οσκαρ. «Αλλά και οι τρεις ταινίες που έχω γυρίσει στην Ελλάδα, έγιναν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες – δεν έχουν σχέση με την πρόσφατη οικονομική κρίση». Ο Γ. Λάνθιμος αναφέρθηκε στη δυσκολία για τους νεότερους σκηνοθέτες να κάνουν ταινίες στην Ελλάδα «εξαιτίας της δομής των νόμων, της νοοτροπίας και του τρόπου χρηματοδότησης.»

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...