Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ» από το ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας με συνέπεια την κοινωνική του πολιτική - μετά το «Θέατρο στα Καφέ» αλλά και το «Θέατρο Κατ’Οίκων - εντάσσει στο χειμερινό του προγραμματισμό μια καινούρια θεατρική δράση με τίτλο «Θα κάνω ότι μου καπνίσει»!, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη.

“Έχει τη δύναμη το θέατρο να κινητοποιήσει έναν καπνιστή για να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να διακόψει το κάπνισμα;” Με αυτό το ερώτημα, ως οδηγό, πραγματοποιείται η δράση «Θα κάνω ό,τι μου καπνίσει», η οποία θα παρουσιάζεται πριν από την έναρξη της εκάστοτε προγραμματισμένης παράστασης στους χώρους των θεάτρων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Βασιλικού Θεάτρου και της Μονής Λαζαριστών.

Μια πρωτοποριακή θεατρική δράση η οποία, μέσω της αφήγησης, πραγματεύεται τη σταδιακή μεταμόρφωση της Αθανασίας σε “Αναστασία”, μιας γυναίκας που μπορεί να ξαναγεννηθεί, απλά διακόπτοντας το κάπνισμα. Όλα αυτά, σε μια συνεχή εναλλαγή εικόνας και λόγου, καθώς η ροή των εικόνων με τη βοήθεια βιντεοπροβολής θα συναντιέται με τη δυναμική του ζωντανού λόγου που θα εκφέρεται από μια ηθοποιό. Το αποτέλεσμα, μέσα από μια προσέγγιση άλλοτε σοβαρή και άλλοτε χιουμοριστική, στοχεύει να κάνει τον θεατή μέρος αυτής της διαδικασίας, εισπράττοντας τελικά ένα αίσθημα δύναμης, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφή κειμένου: Αμαλία Κοντογιάννη - Κωνσταντίνα Ματζίρη
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνα Ματζίρη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου-Κοστούμια: Στέλλα Ράπτη
Μουσική: Βασίλης Στεργίου
Δημιουργία βίντεο: Άντα Λιάκου
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζoυν: Ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. που συμμετέχουν στη διανομή των έργων της θεατρικής περιόδου 2011-2012 του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Διάρκεια: Δέκα λεπτά (10΄)

Η κοινωνική δράση του Κ.Θ.Β.Ε. «Θα κάνω ό,τι μου καπνίσει» πραγματοποιείται Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...