Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

‘’Μια τεράστια έκρηξη’’ του Βασίλη Μαυρογεωργίου

‘’Μια τεράστια έκρηξη’’ του Βασίλη Μαυρογεωργίου μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254
Η εκρηκτική υπόθεση
Ο δημιουργός της επιτυχημένης ‘’κατσαρίδας’’ με το ιδιότυπο χιούμορ του φέρνει στο φως την τεράστια έκρηξη που πραγματοποιείται στη ζωή και την ψυχή του κάθε ανθρώπου όταν έρχεται η ώρα να αφήσει τη ζεστή αγκαλιά της οικογένειάς του όπου ασφαλής και ήρεμος νιώθει εκλεκτός, ήρωας, σωτήρας του σύμπαντος, μεσσίας, ονειρεύεται αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους και ντροπαλές πριγκίπισσες.· Eνας κόλπος, εντός του οποίου οι γονείς-προστάτες φροντίζουν να μην ενημερώσουν για τη σκληρή πραγματικότητα της κοροϊδίας, της απατεωνιάς, της εκμετάλλευσης, του ψέματος, της διαφθοράς μα πάνω απ’ όλα της μοναξιάς. Όταν λοιπόν φθάσει η ώρα της ενηλικίωσης κι η οδυνηρή διαπίστωση ότι ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι κατά βάση απάνθρωπος, τότε συντελείται εκείνη η τεράστια έκρηξη που πληγώνει και πονάει δυνατά, συνεφέρει και προσγειώνει.
Ένα έργο με σύγχρονη ταυτότητα
Ένα έργο εξαιρετικά ενδιαφέρον ειδικά στις μέρες μας  όπου οι νέοι αργούν να απογαλακτιστούν. Παρατεταμένες σπουδές και οικονομική κρίση οδηγούν τους νέους του σήμερα σε μια καθυστερημένη συνάντηση με την ανεξαρτητοποίηση. Κι όσο πιο αργά λαμβάνει χώρα η είσοδος στην αληθινή ζωή, τόσο πιο επώδυνη είναι η έκρηξη στην ψυχή, τόσο πιο ισοπεδωτικό είναι το συναίσθημα ότι τελικά είσαι ένα μηδενικό και καλύτερα να μην είχες γεννηθεί ποτέ!
Ένα ανατρεπτικό κείμενο
Ένα πανέξυπνο, ρέον κείμενο που πάλλεται από  αλήθεια, διακωμωδεί τα ήθη, καυτηριάζει, προβληματίζει, αναπαριστά εύστοχα  το βαθύ σοκ του περάσματος από  την παιδική ηλικία στην κόσμο  των ενηλίκων. Ένα κείμενο δυναμικό, εμπνευσμένο, απογειωτικό.
Στο ρόλο του  ‘’Γιώργου’’ που προσκρούει στην πεζή πραγματικότητα, αλλά και συμβιβάζεται με τη θνητότητά του ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος. Ένας ήρωας στο πρόσωπο του οποίου θα αναγνωρίσουμε οι περισσότεροι από εμάς τον ίδιο μας τον εαυτό.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Βασίλης Μαυρογεωργίου
Κώστας Γάκης
Μουσική-Στίχοι
Κώστας Γάκης
Σκηνικά-Κοστούμια
Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών
Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν οι ηθοποιοί
Γιώργος Πυρπασόπουλος
Κατερίνα Μαυρογεώργη
Μαρία Φιλίνη


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr

Τηλεφωνικά στο  212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας

Public, Kαραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210
Public, Γρ. Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126460
Public, Καράγιωργα & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300
Public, Ανδρέα Παπανδρέου 35, MALL Αμαρουσίου, τηλ. 210 6300023

Public, Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, MALL Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 9730006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...