Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ στο ΚΘΒΕ

Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΦΑΚΙΝΟΥ «ΣΤΗ ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ, μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, σε σκηνοθεσία ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ.

Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού, προστίθεται και δεύτερη παράσταση για το έργο της Ευγενίας Φακίνου "Στη Ντενεκεδούπολη,  μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, που παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Μπαξεβάνη, από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο.

Κάθε Κυριακή θα δίνονται δύο παραστάσεις για το κοινό: στις 11.00 & στις 3.00 μ.μ

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ΄τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι... άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ΄ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να΄χουν την ησυχία τους.

Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ -μπαμ - μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ - μπαμ - μπαμ είχε κόκα - κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα..........

Τα γνωστά ντενεκεδάκια ζωντανεύουν στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σ’ έναν πρωτότυπο συνδυασμό αντικειμενοθεάτρου-μαύρου θεάτρου και κινουμένου σχεδίου. Μία παράσταση ατμοσφαιρική, χαρούμενη, με τη χρήση άχρηστων υλικών αλλά και σημερινής τεχνολογίας και θεατρικών εφέ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...