Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

«E… και; στο Βρυσάκι…»

Σκοτάδι..Μη φύγεις..Φοβάμαι..Συντροφιά..Μακριά..Να φύγουμε..! Άργησες..Είμαι μόνη..Φοβάσαι? Όχι τώρα..Μου λείπεις! Δεν θα αντέξω..Ζηλεύω..Καταλαβαίνω..Θα μετανιώσεις..

Ε και?

Η βραβευμένη συγγραφέας Πένυ Φυλακτάκη εμπιστεύεται φέτος το έργο της "Ε και;” στη Θεατρική Ομάδα «Λωτοφάγοι», η οποία μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο «six d.o.g.s.» αλλάζει στέγη και σας υποδέχεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου στις 21:00 στον «Βρυσάκι» Χώρος Τέχνης & Δράσης με μια σύγχρονη, επίκαιρη και γεμάτη εκπλήξεις κωμωδία ηθών.

Ένα θεατρικό έργο που «ακουμπάει» σύγχρονα, χιουμοριστικά και τρυφερά το θέμα της μοναξιάς. Μια πολυκατοικία, που στους ορόφους της μένουν δύο φίλοι και δύο φίλες. Αν και γείτονες, γνωρίζονται τυχαία μέσα στο σκοτάδι. Μπερδεύονται, αισθάνονται, μιλάνε, κρύβονται και προσπαθούν να «δουν» ποιος είναι δίπλα τους. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτουν ποιοι είναι μέσα τους. Στον επάνω όροφο, ένα ζευγάρι μεγαλύτερο σε ηλικία, αυτό των διαχειριστών, προσπαθεί να συντηρήσει μια σχέση που έχει πεθάνει από καιρό. Ένα αναπάντεχο γεγονός θα προκαλέσει αναστάτωση στους ενοίκους της πολυκατοικίας και θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό.

‘Έξυπνοι και γρήγοροι διάλογοι, επίκαιρα και νεανικά προβλήματα, αλλά και διαχρονικές αναζητήσεις του ανθρώπου. Η «μοναξιά», σαν λέξη κλειδί της παράστασης, δημιουργεί φόβους, παιχνίδια, ανασφάλειες, «γκάφες», προκαταλήψεις και έντονες διαμάχες μεταξύ των ηρώων. Το «σκοτάδι», κυριολεκτικά και μη, κρύβει και ταυτόχρονα φανερώνει όλες τις αδυναμίες που κάθε άνθρωπος προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο (άμυνα, επίθεση, απομόνωση) να κρατήσει μόνο για εκείνον.

Η παράσταση είναι διανθισμένη με μελωδίες και τραγούδια, γιατί πάντα στις μεγάλες στιγμές, από τις πιο αστείες μέχρι τις πιο δύσκολες, όλοι άνθρωποι βρίσκουν κοινά σημεία και εκφράζονται μέσα από την μουσική. Έτσι και οι ήρωες μας, σαν κάποιοι από όλους εμάς, μιλάνε, γελούν, τσακώνονται, στεναχωριούνται, επιλέγουν, κάνουν λάθη… υπάρχουν.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη
Παίζουν: Βένια Σταματιάδη, Ηλίας Λάτσης, Νίκος Βατικιώτης, Αθηνά Αρσένη
Ενδυματολογία: Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα
Φωτογραφία: Jars, Fyllis P.
Video: Γιάννης Αρσένης
Ήχος: Νατάσα Παπαδάκη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ηλιάς Γεραφέντη
Αφίσα – Πρόγραμμα: Γιώργος Λυγουριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...