Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το “Καμπαρέ” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

“Η ζωή είναι ένα... καμπαρέ!” “Καμπαρέ είναι αυτό ακριβώς που ζούμε στην Ελλάδα του σήμερα”, “Το Καμπαρέ – γραμμένο για το Βερολίνο του 1930 που ζούσε στη σκιά του επερχόμενου ναζιστικού εφιάλτη, είναι -ενδεχομένως αυτό που επίκειται στην Ελλάδα του σήμερα”, “το “Καμπαρέ” ρίχνει γέφυρες που ενώνουν τον κόσμο της τέχνης και της λάμψης της μ’ αυτόν της θλιβερής πραγματικότητας”...


Οι δεκάδες συντελεστές της πολυσυζητημένης παράστασης - μιούζικαλ που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος ήταν σήμερα στη Θεσσαλονίκη – όπου μεταφέρεται η παράσταση - σαφείς και συγκεκριμένοι. Λίγοι ήταν αυτοί που μίλησαν για το ρόλο και την ...ευτυχία του καλλιτέχνη να συνυπάρχει με τους συναδέλφους του. 


Στη Θεσσαλονίκη όπου το μιούζικαλ ταξιδεύει από μεθαύριο και φιλοξενείται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, οι πάντες μίλησαν για το ίδιο το έργο, τις αντιστοιχίες – αναλογίες των εποχών που ...κυοφορούν κινδύνους.

Το “Καμπαρέ” - βασισμένο στο λιμπρέτο του Joe Masteroff, το έργο του John van Druten και τις ιστορίες του Christopher Isherwood, (μετάφραση της Ερι Κύργα), μουσική του John Kander, διαδραματίζεται στο Βερολίνο του 1930 που ζει στις επιπτώσεις της βαθύτατης πολιτικής και οικονομικής κρίσης αλλά και στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη.

Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλλυς Μπόουλς (το ρόλο υποδύεται η ηθοποιός και χορεύτρια Μαρία Ναυπλιώτου – ενώ αυτόν που έκανε το “Καμπαρέ” παγκόσμια γνωστό στην ομώνυμη ταινία υποδύθηκε η Λάιζα Μινέλλι). Βασικός ρόλος στο σενάριο και την εξέλιξη του έργου είναι αυτός που διαδραματίζει ο Κομπέρ του Καμπαρέ (στην παράσταση ο Δημήτρης Λιγνάδης). Στους βασικούς επίσης ρόλους εμφανίζονται η Τάνια Τσανακλίδου (Φρόιλαϊν Σνάιτερ), Μιχάλης Μητρούσης (Χερ Σούλτς) αλλά και οι: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Γιώργος Νανούρης και η Νάντια Μπουλέ.

Η παράσταση που ανέβηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία (την παρακολούθησαν σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παραγωγής περί τους 30.000 θεατές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου παρουσιάστηκε από τον περασμένο Οκτώβριο), μεταφέρεται από μεθαύριο Παρασκευή (για 10 παραστάσεις) στη Θεσσαλονίκη όπου και θα ολοκληρώσει τον κύκλο της (δεν πρόκειται να ακολουθήσει περιοδεία). Αν και το ”Καμπαρέ” διαδραματίζεται σ΄ ένα ζοφερό και σκοτεινό χώρο, οι διοργανωτές επέλεξαν τις λαμπερές αίθουσες των Μεγάρων Μουσικής (στην Αθήνα – και τη Θεσσαλονίκη από μεθαύριο) για την παρουσίασή του.

Οι παραστάσεις της Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου: 21.00, Σάββατο, 18 Ιανουαρίου: 17.00 & 21.00, Κυριακή, 19 Ιανουαρίου: 17.00 & 21.00, Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου: 21.00, Σάββατο, 25 Ιανουαρίου: 17.00 & 21.00, Κυριακή, 26 Ιανουαρίου: 17.00 & 21.00.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 35 – 15 ευρώ (ανά ζώνη θέσεων) και 10 ευρώ για φοιτητές, ΑΜΕΑ και ανέργους).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...