Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Eπέκταση ωραρίου και εγκατάσταση Wi Fi σε μουσεία

Eπέκταση ωραρίου και εγκατάσταση Wi Fi σε μουσεία αλλά και καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι ορισμένες από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει... το υπουργείο Πολιτισμού, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.


Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση που είχαν η υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκινώντας από 30 μουσεία υψηλής επισκεψιμότητας σε όλη τη χώρα, σχεδιάζεται η επέκταση του ωραρίου από τον Απρίλιο έως το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να διευκολυνθεί και ο τουρισμός των κρουαζιεροπλοίων.

Ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ομαδικές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, πέραν του ωραρίου, και προβλέπει ανάλογες αμοιβές υπέρ του ΤΑΠΑ και των εργαζομένων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, σχεδιάζεται η αναμόρφωση των πωλητηρίων των μουσείων με περισσότερα και βελτιωμένα προϊόντα, ακριβή αντίγραφα αρχαίων εκθεμάτων, αλλά και σύγχρονα αναμνηστικά και χρηστικά αντικείμενα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε επίσης την κ. Κεφαλογιάννη για το σχεδιασμό εγκατάστασης Wi Fi, κατ’ αρχήν στα πρώτα αυτά 30 και έπειτα σε 88 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Παράλληλα συμφώνησαν να μελετήσουν τη δυνατότητα σχεδιασμού εφαρμογών (applications), που θα επιτρέπουν την εικονική ξενάγηση των υποψηφίων επισκεπτών, ενώ θα λειτουργούν και ως παράθυρα ευρύτερης προβολής της χώρας μας, καθώς και ως εργαλεία πολιτιστικής διπλωματίας.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε επίσης την Υπουργό Τουρισμού για το σχεδιασμό της καθιέρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticketing) και η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ένα τέτοιο βήμα θα λειτουργήσει αμέσως υπέρ των εσόδων των μουσείων.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...