Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Eπιτροπή διαλόγου για τα πνευματικά δικαιώματα

Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, συγκροτήθηκε η «Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και τη Δημόσια Εκτέλεση» αποτελούμενη από εκπροσώπους φορέων χρηστών έργων και αντικειμένων που προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικά δικαιώματα και οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιούχων των δικαιωμάτων αυτών. 


Έργο της Επιτροπής είναι η διερεύνηση προβλημάτων στον τομέα της δημόσιας εκτέλεσης στην Ελλάδα, έργων και αντικειμένων που ενσωματώνουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικά, δικαιώματα και η άντληση σχετικών συμπερασμάτων με σκοπό την επίλυσή τους και οι εργασίες της θα διαρκέσουν δύο μήνες.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λ. Αυγενάκης (φωτό) δήλωσε ότι: «βασισμένοι στην δέσμευση του Υπουργού ότι θα έχουμε εντός δύο μηνών τα συμπεράσματα από τις εργασίες της επιτροπής, περιμένουμε γενναίες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Οι επαγγελματίες, ειδικά των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την χρήση μουσικής, είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα, αλλά με ένα νομοθετικό πλαίσιο δίκαιο και εκσυγχρονισμένο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...