Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Γρηγόρης Χατζάκης: Παράσταση - ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Μια παράσταση που μοιάζει με σουρεαλιστική ξενάγηση σε χώρους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από την Πλάκα έως το Σύνταγμα, όπου και οι δύο μας ήρωες κατοικούν, εργάζονται, ασφυκτιούν, (από) γοητεύονται και... ερωτεύονται. Αυτή είναι η νέα, πρωτότυπη δουλειά του σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη που έχει τίτλο «38:43 μ.μ.». 

Μία ιστορία αγάπης που ετοιμάζεται να ξεκινήσει... μόλις αυτοί οι δύο ήρωες συναντηθούν. «Από τη μία μεριά είναι μία ερωτική ιστορία. Από την άλλη είναι μία ιστορία για τους ανθρώπους σε μία πόλη, απομονωμένοι σε τέτοιο βαθμό που δυσκολεύονται να δουν την ευκαιρία που υπάρχει τόσο δίπλα τους όσο μία τζαμαρία» λέει ο νεαρός σκηνοθέτης.

«Είναι μια ιστορία μέσα στην πόλη με τις εκατοντάδες άδειες βιτρίνες και αυτές που εκτίθενται αλλά φοβούνται να κοιτάξουν προς τα έξω. Ο δρόμος ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες» σχολιάζει.

Η παράσταση έχει ως σημείο εκκίνησης το Βρυσάκι (Βρυσακίου 17). Ακολουθεί «ξενάγηση» στην Πλάκα, η οποία καταλήγει στις βιτρίνες στην οδό Βουλής.

Στάσεις «ξενάγησης»: Βιβλιοθήκη του Πανταίνου – Ρωμαϊκή Αγορά- Φετιχέ Τζαμί – Αέρηδες – Οθωμανικό Ιεροδιδασκαλείο – οδός Κυρρήστου (Δ/νση Τεχνικών Έργων Αναστήλωσης – Λουτρό Αέρηδων- Σκαλωσιά) – οδός Ναυάρχου Νικόδημου (Γκαράζ) – Οδός Θουκυδίδου (Πάρκινγκ) – Οδός Απόλλωνος 20-12 (Ταξιδιωτικό Γραφείο, Καθαριστήριο National Dry Cleaner-Laundry, Κουρείον).

Οι συντελεστές δίνουν και οδηγίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη θεατρική αυτή «ξενάγηση»: «Να είστε στο σημείο εκκίνησης στην ώρα σας (διαφορετικά... θα πρέπει να μας προλάβετε σε κάποια από τις στάσεις). Να χαλαρώσετε για να απολαύσετε τη διαδρομή, την περφόρμανς, την Αθήνα. Επιτρέπεται κάθε είδους ένδυμα και ... υπόδημα, αρκεί να σας κάνουν να νιώθουν άνετα για μία... θεατρική ξενάγηση εβδομήντα λεπτών! Να έχετε τα μάτια και ... τα αυτιά σας ανοιχτά. Ο Ερωτας μπορεί να είναι απέναντί σας»

Η ηρωίδα του έργου, η Δάφνη είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και μένει προσωρινά στο έξτρα δωμάτιο του έξτρα χώρου του καταστήματος της αδερφής της, στο νούμερο 38 της οδού Βουλής. Εκείνον τον φωνάζουν Πέμπτη, από το βιβλίο «Ο άνθρωπος που τον έλεγαν Πέμπτη», είναι γραφίστας και παρόλο που η μητέρα του μένει λίγα στενά πιο κάτω, εκείνος συνήθως καταλήγει να κοιμάται στο υπόγειο της εταιρείας που εργάζεται, στο νούμερο 43 της οδού Βουλής.

Τους χωρίζουν δύο τζαμαρίες, δύο πεζοδρόμια, ένα κομμάτι άσφαλτος και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ακόμα όμως δεν έχουν συναντηθεί. Η παράσταση παρακολουθεί τις παράλληλες διαδρομές τους...

Ερμηνεύουν οι: Βάλυ Μαυρίδη (Δάφνη), Τάσος Τσούκαλης (Πέμπτη), Ελένη Σταμουκαλάτου (αφηγητής), Γρηγόρης Χατζάκης (αφηγητής), Mαρία Μαραγκουδάκη (Ρολογάς), Νίκος Πλυτάς (θεατής), Μπέττυ Αποστόλου, Πολυάννα Βλαντή, Μάριος Βούρος, Ξένια Γεροβασίλη, Μπήλιω Καλιακάτσου, Μαρίνα Κονταρίνη, Μαρία Κρέμερ, Δημήτρης Μελέτης, Γιώργος Ντόκος, Ελένη Ορφανού, Χρήστος Πανώρας, Μάνος Πρωτόπαππας, Σοφία Ρούπακα, ΑνθήΤσιρούδη, Άννα Τσόλια, Ελεάννα Φινοκαλιώτη.

* Η παράσταση «38:43 μ.μ.» παρουσιάζεται καθημερινά έως την Tρίτη 30 Ιουλίου - εκτός Πέμπτης και Παρασκευής - στις 20.30. Τιμή εισιτηρίου: προαιρετική συμμετοχή των θεατών στο τέλος της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...