Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πρεμιέρα αύριο για τη "Μαντάμα Μπατερφλάι" στο Ηρώδειο

«Ξέρετε, στην ιαπωνική γλώσσα δεν υπάρχει η λέξη "όχι". Αν πρέπει να αρνηθείς, πρέπει να βρεις έναν πλάγιο τρόπο για να το κάνεις». Αυτό το άγνωστο, για τους πολλούς, στοιχείο είναι αρκετά ισχυρό για να ερμηνεύει αποφάσεις και πράξεις... Και η Ιταλίδα καλλιτέχνις Μαρία Λουίτζα Μπόρσι, που θα ενσαρκώσει την Μπατερφλάι του Πουτσίνι στις δύο από τις τέσσερις παραστάσεις (27 και 30 Ιουλίου) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο, μελέτησε πολύ καλά τον χαρακτήρα της έφηβης ηρωίδας. Τόσο, όσο να μπορεί να ερμηνεύσει τις αποφάσεις της.

Ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να παρατηρήσει την ψυχολογία και τις κινήσεις των ανθρώπων. Αυτή ήταν η πρώτη ανάγνωση του ρόλου, που αγάπησε από πολύ μικρή. Μόλις επτά χρόνων ήταν και γνώριζε ήδη ολόκληρη τη δεύτερη πράξη της Μαντάμας Μπατερφλάι. Για μια Ευρωπαία σοπράνο, η ψυχοσύνθεση μιας Γιαπωνέζας ηρωίδας, της 15χρονης γκέισας, που ερωτεύεται έναν Αμερικανό, κυοφορεί το παιδί του και εντέλει βάζει τέρμα στη ζωή της, ήταν σχεδόν ακατανόητη.

Την ιστορία της «Μαντάμα Μπατερφλάι» θα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει στο Ηρώδειο από αύριο, Σάββατο 27/7 και για τέσσερις συνολικά παραστάσεις (27, 28, 30 και 31/7).

Περισσότερες πληροφορίες για τις διανομές των ρόλων και τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων, στην ιστοσελίδα της ΕΛΣ, www.nationalopera.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...