Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η κωμική όπερα του G. Donizetti «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο 15ο PAFOS APHRODITE FESTIVAL 2013

 
Μια γοητευτική και μελωδική όπερα, από τις αγαπημένες του  κοινού παγκοσμίως που μεταφέρει το θεατή σε ένα κόσμο όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα, «Το ελιξίριο του έρωτα» του Gaetano Donizetti, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό, στα πλαίσια του 15ου Pafos Aphrodite Festival στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, στην Κύπρο. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το φημισμένο λυρικό οργανισμό Opera Futura Verona και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013 για τρεις μοναδικές παραστάσεις της κωμικής όπερας, που για πρώτη φορά παρουσιάζει ο θεσμός.

Το έργο αποτελείται  από δύο πράξεις και το λιμπρέτο στην ιταλική έγραψε ο Felice Romani βασισμένο στο έργο του Eugène Scribe Le Philtre (1831). ‘Έκανε πρεμιέρα στο Teatro della Canobbiana, στο Μιλάνο στις 12 Μάιου 1832. Η όπερα αυτή καθιέρωσε τον Donizetti στο είδος της κωμικής όπερας αφού ήταν αυτός που κατάφερε να εισαγάγει το συναισθηματικό στοιχείο στο είδος της κωμικής όπερας.


Η πλοκή διαδραματίζεται  σε ένα μικρό χωριό στην Ιταλία και αφορά τον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός χωρικός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα η οποία φλερτάρει με τον λοχαγό Μπελκόρε. Ο Νεμορίνο πιστεύει ότι αν πιεί ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Ο πλανόδιος γιατρός Ντουλκαμάρα εκμεταλλεύεται την αφέλεια του Νεμορίνο και του πουλά ένα μπουκάλι κρασί Μπορντώ ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για ένα μαγικό ελιξίριο του έρωτα. Ο Νεμορίνο προκειμένου να βρει χρήματα για να αγοράσει το δήθεν ελιξίριο, κατατάσσεται στο στρατό. Όταν το μαθαίνει η Αντίνα πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως και εκείνη τον αγαπά και η ιστορία τους οδηγείται σε αίσιο τέλος.


Η διαδικτυακή προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pafc.com.cy. Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες οι τιμές των εισιτηρίων έχουν μειωθεί και έχουν ως εξής: €25, €40, €50 και €70. Μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival, το κοινό μπορεί να επιλέξει τις θέσεις και την μέρα που επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση και να εκτυπώσει τα εισιτήρια. Παράλληλα, οι πωλήσεις των εισιτηρίων γίνονται και μέσω της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival στην Πάφο στο τηλέφωνο 0035726822218.

Κατά τη διάρκεια των  παραστάσεων θα γίνεται μετάφραση  στην ελληνική και αγγλική γλώσσα μέσω υποτίτλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...