Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και ηθοποιό που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Μετά το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή που έλαβε χώρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ και αποτελούνταν από τρεις σημαντικές ερμηνείες του στις ταινίες Μελόδραμα (1980) του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Ακροπόλ (1995) και Γυμνά χέρια (2011) του Γιώργου Σκεύα, τώρα  η τελευταία σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων ανεβαίνει στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι μια μαγική απόδειξη πώς ο κορυφαίος ποιητής της σκηνής απογειώνει την πιντερική «ατμόσφαιρα ποιητικού τρόμου».

Σε ένα κρατικό «ησυχαστήριο», ασθενείς με κωδικούς αντί για ονόματα, μυστηριώδεις γεννήσεις και θάνατοι, ανακρίσεις και ηλεκτροσόκ: η προφητική δύναμη του νεανικού (1958), άγνωστου επί μια εικοσαετία, κειμένου αναδεικνύεται μέσα από την ουσιαστική εντρύφηση στη –βασισμένη στη σπουδή της καθημερινής ομιλίας– γλώσσα-μουσική παρτιτούρα του Άγγλου νομπελίστα. Επανάληψη της παράστασης με ανανεωμένη διανομή και τον σκηνοθέτη ως αξέχαστο Poυτ είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...