Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

12ο Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα

Το 12ο Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα διοργανώνει από τις 6 ως τις 12 Μαΐου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το αφιέρωμα διοργανώνεται στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας, το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Όμιλο Κοινωνικού Φύλου και Σεξουαλικότητας και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και του TV5Monde.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας" παρουσιάζει επιλεγμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με προσανατολισμό στις διαπροσωπικές σχέσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και αμφιφυλοφιλίας και τις κοινωνικές παραμέτρους τους.
Πρόκειται για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του αφιερώματος "Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών" που πραγματοποιείται τα τελευταία 11 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το 12ο Αφιέρωμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ταινιών Μικρού Μήκους για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Θα φιλοξενήσει 33 ταινίες μικρού μήκους νέων σκηνοθετών που ξεχώρισαν διεθνώς για το έργο τους από 13 χώρες. Σε επτά ενότητες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, οι ταινίες αναφέρονται στη γυναικεία και ανδρική ομοφυλοφιλία, στην αμφιφυλοφιλία, στις οικογένειες ζευγαριών του ίδιου φύλου, στη διοργάνωση δομών αλληλεγγύης, αλλά και στην ατομική και συλλογική βία ενάντια στο μη κυρίαρχο ερωτικό προσανατολισμό. Και φέτος το κοινό θα ψηφίσει για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...