Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Καινούργια θεατρική στέγη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο!

Το Θέατρο Κάππα θα φιλοξενεί από εδώ και πέρα τα καλλιτεχνικά του σχέδια και για τη θεατρική περίοδο 2013-2014 έχουν προγραμματιστεί: Α. Επανάληψη για 5η σεζόν της τεράστιας επιτυχίας «Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ», του Ντάριο Φο, που θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Αριστοτέλειο θέατρο στη Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως αρχές Ιανουαρίου 2014 στο Θέατρο Κάππα.

Β. Το έργο «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;», με το οποίο ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα συστήσει στο ελληνικό κοινό τον Γάλλο συγγραφέα Florian Zeller, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα Ιανουάριος 2014.

«Η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» Του Ντάριο Φο

5η ΣΕΖΟΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!

Από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως την Kυριακη 3 Νοεμβρίου
Θεσσαλονίκη θέατρο Αριστοτέλειο

Και

Από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως αρχές Ιανουαρίου 2014
Θέατρο Κάππα

Από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου «Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειο και από την Παρασκευή 8Νοεμβρίου θα κάνει ποδαρικό στη νέα θεατρική στέγη του Σπύρου Παπαδόπουλου, στο Θέατρο Κάππα.

Η εκπληκτική κωμωδία «Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, που αγαπήθηκε και γνώρισε τεράστια επιτυχία ανεβαίνει για 5η σεζόν σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου και σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Μια παράσταση, που την πρώτη κιόλας χρονιά που ανέβηκε, κέρδισε τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος, παράστασης και σκηνοθεσίας!

Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζουν όλα! Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά - σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που δέρνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!
Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη … και όλα αυτά μέσα από την κωμική ματιά του Ντάριο Φο.

«Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς και ο θεατής παρά τα σαράντα και πλέον χρόνια που έχουν περάσει διαπιστώνει τις ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Β.Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Ειδικά Εφφέ: Αδελφοί Αλαχούζοι

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος,
Στέλιος Πέτσος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου


«ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;»
Του Florian Zeller

Κωμωδία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει από τον Ιανουάριο 2014 στο Θέατρο Κάππα την παράσταση «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» συστήνοντας στο θεατρόφιλο ελληνικό κοινό τον πιο πετυχημένο σύγχρονο Γάλλο συγγραφέα, τον Florian Zeller, που έργο του ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το έργο «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» είναι μια πανέξυπνη κωμωδία με θέμα την απιστία, σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.

Ο κεντρικός ήρωας έχει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του... κολλητού του φίλου! Κι από δω αρχίζει ένα διανοητικό παιχνίδι υψηλών συχνοτήτων με άξονα το ψέμα! Ψέματα έξυπνα, ψέματα χαζά, ψέματα αστεία, ευρηματικά, ψέματα αχρείαστα.... και η αλήθεια κάθεται σε μια γωνιά και κλαίει σαν την "μικρή Ελένη που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της"... περιμένοντας να’ ρθει η ώρα της να "λάμψει"! Ναι αλλά αν λάμψει αυτή, θα σκοτεινιάσουν οι ζωές των ανθρώπων, οι οποίοι μια χαρά τα βόλευαν με τα ψέματα! Διότι κακά τα ψέματα, η αλήθεια πονάει!

Μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο συμπρωταγωνιστούν η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Τάσος Γιαννόπουλος και η Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
Κυψέλης 2, Κυψέλη
210 8827000 – 210 7707227 -210 8831068.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...