Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εκστρατεία ξεκινά το Λούβρο για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης

Το γαλλικό μουσείο απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 1 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους


Έκκληση για δωρεές ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό του 1 εκατ. ευρώ που είναι απαραίτητο προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα έργα αποκατάστασης της Νίκης της Σαμοθράκης απηύθυνε η διοίκηση του Λούβρου.

Η νέα εκστρατεία υπό τον τίτλο «Όλοι μαικήνες» θα ξεκινήσει την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης δεν θα εκτίθεται πλέον στο κοινό.

Η αποκατάστασή του αναμένεται να επιτρέψει τη βελτίωση του σκελετού και τον καθαρισμό του αγάλματος που έχει φιλοτεχνηθεί από διάφορα είδη μαρμάρου.

Το γλυπτό που παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη θα μετακινηθεί σε γειτονική αίθουσα. Η μαρμάρινη πλώρη πλοίου πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο θα αποσυναρμολογηθεί κομμάτι-κομμάτι.

Η «Νίκη της Σαμοθράκης» θα επιστρέψει στη θέση της το καλοκαίρι του 2014.

Οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν τις δωρεές τους είτε ταχυδρομικά είτε μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.louvresamothrace.fr ή www.tousmecenes.fr.

Σύμφωνα με την γαλλική φορολογική νομοθεσία, το ποσό που θα καταβληθεί εκπίπτει κατά 66% από τη φορολογία για τους ιδιώτες και κατά 60% για τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...