Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μέγαρο Μουσικής: Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες από το Cabaret


Αρκεί να ακούσει κανείς τους πρώτους ήχους της μελωδίας για να ξεσηκωθεί. 

Φανταστείτε το δημοφιλέστατο ανά τον κόσμο μιούζικαλ Cabaret στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία του ιδιοφυώς εκκεντρικού Κωνσταντίνου Ρήγου και με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους και ... ποθητούς ηθοποιούς και τραγουδιστές της εποχής.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος έχει ένα σπάνιο χάρισμα να εκτοξεύει την αισθητική κάθε θέματος με το οποίος αγνοείται, να καταδύεται στην ουσία του θέματος, ακόμη και του πιο σπαρακτικού θέματος και να αναδύεται κρατώντας πάντα μια γεύση ομορφιάς, αναπόδραστης λάμψης.

Αυτό το μείγμα θα δούμε και στο Cabaret που θα ανέβει από τις 4 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής – δίνοντας ένα στίγμα της νέας εποχής που επιχειρεί να διαγράψει το Μέγαρο.


Το «Cabaret» των 8 βραβείων Tony και των 8 βραβείων Όσκαρ, είναι το εμβληματικό πλέον μιούζικαλ των Φρεντ Εμπ & Τζον Κάντερ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουει το 1966 κι έγινε ταινία το 1972, με την μοναδική Λάιζα Μινέλλι ως Σάλλυ Μπόουλς. Τον ρόλο θα ερμηνεύσει στην Αθήνα η Μαρία Ναυπλιώτου (έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις παραστάσεις όπου υποδύεται τη Μελίνα Μερκούρη) ενώ πλάι της θα δούμε την τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου (έχει εργαστεί και ως ηθοποιός στο παρελθόν) στην πρώτη της εμφάνιση μετά από πολύ καιρό. Πλαι τους η Νάντια Μπουλέ αγνώριστη (ίσως να είναι αυτή η παράσταση το μεγάλο της στοίχημα) ως Φροϊλάιν Κοστ. Οι πρώτες φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν τα πρόσωπα και την αισθητική με μια προσπάθεια να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής και οπωσδήποτε να ... σκανδαλίσουν. Στην παράσταση συμμετέχουν ο Μιχάλης Μητρούσης ως Χερ Σουλτς, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης ως Ερνστ Λούτβιχ, ο Γιώργος Νανούρης ως Κλιφ Μπράντσο και Δημήτρης Λιγνάδης ως οικοδεσπότης του KIT KAT KLUB.


Η υπόθεση του Cabaret

Βερολίνο 1930. Στο καμπαρέ Κιτ Κατ, η Σάλυ, μια νεαρή Αμερικανίδα τραγουδίστρια μαγεύει κάθε βράδυ ένα ανάμεικτο κιτς ακροατήριο όπου συνυπάρχουν πλούσιοι βιομήχανοι, κακοποιοί και απατεώνες. Έξω από το καμπαρέ, η χώρα καταρρέει, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, η κρίση μαστίζει και ο ναζισμός δείχνει τα δόντια του. Η ζωή της Σάλυ περιπλέκεται όταν γνωρίζεται με έναν πλούσιο Γερμανό πολιτικό και μ' έναν νέο Άγγλο φιλόλογο...



Οι φωτογραφίες (οι επίσημες της παράστασης αλλά και από τις πρόβες) είναι από την σελίδα στο facebook της παράστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...