Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

«Τρωάδες» μετά μουσικής στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Τριάντα δύο μουσικοί και δεκαπέντε ηθοποιοί παρουσιάζουν μία μουσική ανάγνωση στο κλασικό κείμενο του Ευριπίδη, στις 23 και 24 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει!

Την μουσικότητα του λόγου αναδεικνύει ο Θοδωρής Αμπαζής που με τη σύμπραξη 32 μουσικών και 15 ηθοποιών, παρουσιάζει την πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, σε μία σύγχρονη εκδοχή.

«Η παράσταση υπηρετεί το κείμενο αξιοποιώντας μουσικά όλα τα υλικά της τραγωδίας. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ένα συμφωνικό έργο ενορχηστρωμένο για μαντολίνα, κιθάρες, κόντρα μπάσσο, σαξόφωνο, λυρικές φωνές, ομιλίες, κινήσεις σωμάτων και χειρονομίες» είναι τα λόγια του συνθέτη και σκηνοθέτη της παράστασης, Θοδωρή Αμπαζή.

Στην παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, τον ρόλο της Εκάβης ερμηνεύει η Άννα Κοκκίνου ενώ η Κατερίνα Διδασκάλου υποδύεται την Ελένη.

Τη μετάφραση υπογράφει η Ελσα Ανδριανού. Το σκηνικό και τα κοστούμια έχει φιλοτεχνήσει
η Ελένη Μανωλοπούλου και οι  φωτισμοί είναι του Αλέκου Αναστασίου. Χορογραφία-κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου, Συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας  «Θανάσης Τσιπινάκης»

Παίζουν: Αννα Κοκκίνου (Εκάβη), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη), Κόρα Καρβούνη (Αθηνά), Δανάη Σαριδάκη (Ανδρομάχη), Τζωρτζίνα Δαλιάνη (Κασσάνδρα), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Μενέλαος), Απόστολος Πελεκάνος (Ταλθύβιος), Μιχαήλ Μαρμαρινός (φωνή - Ποσειδώνας).

Χορός: Κέλυ Γιακουμάκη, Αναστασία Κατσιναβάκη, Κατερίνα Λάττα, Φιλιώ Λούβαρη
Μαρία Παρασύρη, Ελίνα Ρίζου, Αντιγόνη Φρυδά.

Ώρα: 21.00, Τιμές εισιτηρίων:
VIP: 45 ευρώ
Ζώνη Α: 35 ευρώ
Ζώνη Β: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό)
Άνω διάζωμα: 10 ευρώ και 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...