Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η επιστροφή του Ιεροκλή Μιχαηλίδη στη Θεσσαλονίκη

«Θέλω σιγά σιγά να γυρίζω πίσω», αποκάλυψε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και δεν επρόκειτο για ατάκα επιθωρησιακού χαρακτήρα - δάνειο από κάποιο σκετς των «Αγαμων Θυτών». Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει κόψει ειστήριο διαρκείας για Θεσσαλονίκη, αυτήν τουλάχιστον τη σεζόν, αφού αναλαμβάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά, επάνω και κάτω από το σανίδι, το ρόλο... εκπαιδευτή.

Επί σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ετοιμάζεται να υποδυθεί τον Πετρούκιο και η αποστολή του είναι να τιθασεύσει τη «στρίγκλα» και να την κάνει «αρνάκι» στο δημοφιλές σεξπιρικό έργο, με συμπρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Ματσούκα, που θα ανεβεί στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο γνωστός ηθοποιός αναλαμβάνει, όμως, και καθήκοντα διευθυντή σε ιδιωτική σχολή θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «είμαι από αυτούς που δούλεψαν περίπου 15 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια κατέβηκαν στην Αθήνα. Χαίρομαι που επιστρέφω στα παλιά λημέρια -είμαι και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι σκέφτομαι σιγά σιγά να επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου ξεκίνησα, και η χρονιά αυτή είναι ένα καλό ξεκίνημα. Και θα προσπαθήσω να δαμάσω τους σπουδαστές στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή ''Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος'', όπως ο Πετρούκιος».

Ταλέντο και έρευνα

Σχετικά με την απόφαση αλλά και τις προοπτικές μιας ιδιωτικής σχολής θεάτρου, όπως και των αποφοίτων της σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης διευκρινίζει: «Νιωθω αμηχανία και ευθύνη αλλά, απαντώντας σ' όσους ρωτάνε, εκτιμούμε ότι, ειδικά σ' εποχές όπως αυτή, η παιδεία είναι που μετρά ακόμα περισσότερο. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει διαφορά από την Αθήνα σ' επίπεδο σχολών. Δίνει, μάλιστα, το αβαντάζ στο σπουδαστή να συγκεντρωθεί στην δουλειά και στην εκπαίδευση, να ασκηθεί και να μην μπει στον πειρασμό να πάει να πουλήσει την ''πραμάτειά'' του. Οι νέοι σκέφτονται ότι υπάρχει μια δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε κάστινγκ για να πουν δυο ατάκες κάπου. Ταλέντο για μένα είναι η έρευνα -όταν σταματά αυτή εξαντλείται και το ταλέντο. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιου είδους μετανάστευση. Καλύτερα να σπουδάζουν εδώ, να μένουν με τους γονείς τους χωρίς εξοδα και να πάνε μετά στην Αθήνα».

Η απερχόμενη διευθύντρια της σχολής, ηθοποιός και βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Πέμυ Ζούνη, διευκρίνισε ότι η πρώτη φουρνιά του τριετούς κύκλου σπουδών έκλεισε επιτυχώς με «40 αποφοίτους, όταν αρχικά είχαν ξεκινήσει 120 άτομα. Εμείς φροντίζουμε να τους δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια. Δεν μπορώ να πω σε κανέναν ''παράτα τα'', επειδή έχω βρεθεί πολλές φορές προ εκπλήξεων. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι, έπειτα από κάποιο κάστινγκ, είχαν στείλει τη Λαμπέτη... στο σπίτι της».

Στο δυναμικό της σχολής, είτε ως τακτικοί είτε ως έκτακτοι συνεργατές, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι Θοδωρής Αθερίδης, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Γιώργος Καραμήχος, Ταμίλα Κουλίεβα, Βλαδίμηρος Κυριακίδης -σε διδασκαλία stand up comedy-, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αστέριος Πελτέκης, Στέφανος Χατζημιχαηλίδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Κώστας Σαντάς.

ΓΙΩΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ AGGELIOFOROS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...