Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μετά τον Κοεμτζή «έφυγε» και ο σκηνοθέτης της «Παραγγελιάς»

Λίγες μόλιες ημέρες μετά τον θάνατο του Νίκου Κοεμτζή, την ιστορία του οποίου εξιστόρησε στην «Παραγγελία» άφησε την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης της ταινίας Παύλος Τάσσιος.

Ο Παύλος Τάσσιος γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1942 στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Σκηνοθέτησε 16 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1980 με την ταινία "Παραγγελιά".

Δύο χρόνια αργότερα σκηνοθέτησε την ταινία "Το στίγμα" με τους Αντ. Καφετζόπουλο και Ολια Λαζαρίδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το 1986 σκηνοθέτησε την ταινία "Νοκ άουτ". Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο στο νεκροταφείο Γλυκών Νερών.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο του Παύλου Τάσσιου

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Παύλου Τάσσιου. Ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης, ο οποίος υπηρέτησε με παραδοσιακούς τρόπους το ιδεολογικό σινεμά και τη στρατευμένη τέχνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Στην αναμνηστική φωτογραφία με τους βραβευθέντες στο 13ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης 1972. Ο Παύλος Τάσσιος εικονίζεται δεξιά δίπλα στον Θανάση Βέγγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...