Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» του Μολιέρου ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Με ΧΡΥΣΟ ΧΟΡΗΓΟ την ΑΝΕΚ LINES

 Με την  Χρυσή Αρωγή της ΑΝΕΚ LINES πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα (28/6) στα Χανιά, με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά.  
Συνεπής στη δέσμευσή της να στηρίζει τοπικούς φορείς και πρωτοβουλίες που προάγουν πολιτισμό, η ANEK LINES ανανεώνει για έβδομη χρονιά την Χρυσή Χορηγία (οικονομική  & μεταφοράς) του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ, στηρίζοντας έτσι, το πολυδιάστατο ποιοτικό του έργο.  
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ, εδώ και δεκαετίες έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο  αξιόλογους πολιτιστικούς φορείς της  Κρήτης με εξαιρετική πορεία, στην οποία  περιλαμβάνονται ελληνικά και διεθνή θεατρικά αριστουργήματα, όπως «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, η «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτζη, ο «Καπετάν Μιχάλης» του Ν. Καζαντζάκη, ο «Ματωμένος Γάμος» του Φ. Γκ. Λόρκα, «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Μπωμαρσαί, «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκ. Κρίστι, «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζ Πρίσλεϋ κ.α.  
Η φετινή χορηγία εντάσσεται στην ευρύτερη στήριξη που προσφέρει η εταιρεία στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. και περιλαμβάνει τόσο τις μεγάλες παραστάσεις που παρουσιάζονται κάθε σεζόν, όσο και τις παράλληλες δραστηριότητές του όπως αυτές της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής, του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, τα συνέδρια, οι εκθέσεις και οι πληθώρα τιμητικών εκδηλώσεων για σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού όπως οι Οδ. Ελύτης, Μ. Κατράκης, Γ. Ρίτσος και ο Αλ. Μινωτής.
 
Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ  το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει πάνω από 60 παραστάσεις του «Αρχοντοχωριάτη» σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, με την αρωγή της ΑΝΕΚ. Τη διαχρονική φαρσοκωμωδία του Μολιέρου, που σατιρίζει ευφυώς την ανθρώπινη ξιπασιά & την επιδειξιμανία, σκηνοθετεί ο Γ. Καλατζόπουλος. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Τάσος Παλαντζίδης, Ελένη Κρίτα, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Χρανιώτης, Νικολέττα Βλαβιανού.
Συνοδοιπόρος  στο σπουδαίο έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ η ΑΝΕΚ LINES, ταξιδεύει τον πολιτισμό και το θέατρο στην Κρήτη, στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό εκπληρώνοντας τη δέσμευσή της να αποτελεί πυλώνα προόδου και ανάπτυξης τόσο μέσα από τις υψηλά παρεχόμενες υπηρεσίες της εν πλω, όσο και από την ευρύτερη παρουσία της στον κοινωνικό ιστό και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...