Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας

Από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 9.15 μ.μ. η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, του Θόδωρου Γράμψα, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, "Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας", σε μορφή θεατρικής παράστασης, με μαθητές και απόφοιτους της Σχολής. (Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά), στο Πράξη Επτά Studio (Βαλτετσίου 45, Εξάρχεια, 2103800624)

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών, σε συνεργασία με καθηγητές τους. Το ποίημα - ποιητικό κείμενο - γράφτηκε από τον ποιητή το 1952 μετά από πολλά χρόνια εξορίας, (1947 - 1951), στο Μούδρο, στη Μακρόνησο, στον Αϊ Στράτη και στις φυλακές Χατζηκώστα στην Αθήνα. Όπως είναι φυσικό, μιλάει για τη δύσκολη επιβίωση στα κολαστήρια της εξορίας, όπως τα έζησε ο ποιητής, ο αγωνιστής.

Πρωταγωνιστής είναι εκείνος που "θέλει να λέγεται άνθρωπος..." και ξέρει ότι "δε θα πάψει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για την ειρήνη και για το δίκιο", ότι "μπορεί να θυσιάζεται ένα οποιοδήποτε πρωϊνό», για την αγάπη, τον έρωτα, την συντροφικότητα, το αύριο.

Σκηνοθετική επιμέλεια Θόδωρος Γράμψας
Σκηνικό - Επιμέλεια κοστουμιών Κωσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική Γ. Παπανδρέου. Λ. Κουλουρής
Φωτισμοί Βασίλης Κανελόπουλος

Παίζουν:
Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Απέργης. Λεωνίδας Κουλουρής, Μαριάννα Μαυριανού, Σπύρος Πετούσης, Βασίλης Τουρκομένης, Τηλέμαχος Τσώλης, Στέλιος Γιαννακός.

Κιθάρα Λεωνίδας Κουλουρής
Μπουζούκι Γιώργος Παπανδρέου.

Διάρκεια παράστασης: 55’
Παραστάσεις έως 13 Νοεμβρίου

Ημέρες Παραστάσεων:
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9.15 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη
Πράξη Επτά Studio, Βαλτετσίου 45, Εξάρχεια, τηλ. 2103800624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...